Barnázásra mindig kell hormonpótlás? Honnan tudják, hogy progeszteron hiány okozza-e?
Igen, hormonértékeket kell nézetni, ahogy az 1-es írja. A barnázás arra utal, hogy alacsony a progeszteron szint, és a méhnyálkahártya emiatt el kezdett leválni. Illetve köze lehet túl magas prolaktin szinthez, és ahhoz is, ha a pajzsmirigyed nincs rendben, a TSH értéked 2,5 fölött van.
Ezeket mindegyiket a hormonvizsgálat tudja kideríteni. Hormonpótlással szokták kezelni, de elmehetsz aviva tornázni is, az is rendbe tudja tenni a hormonokat.
Itt gYk-n olyan evidens, hogy a barnázást csakis progeszteronhiány okozhatja...
Én az 5. és a 11. hét között végig barnáztam, és lassan ürülő hematóma okozta.
#4 Nálad a pont! :)
# 5-6, csak a hematómát írtam, de okozhatja még a barnázást olyan is, hogy ahogy a petezsák egyre jobban rácsatlakozik a méhfalra és annak a vérhálózatára, úgy hajszáleres sérüléseket okozhat, ami megfesti a folyást barnásra.
Olyanilyen hajszáleres sérülést okozhat a méh növekedése.
A nők 1/3-a tapasztal valamilyen barnázást az első trimeszterben, és a legtöbb esetben semmi gond nem lesz.
Csak ilyenkor érdemes nagyobb dózisban szedni magnéziumot (méhlazító), c vitamint/rutascorbint (érfalerősítő, vérzéscsillapító), és ha vérhigítót kell szúrni/szedni, akkor azt el kell hagyni. (Nyilván ezt orvossal kell egyeztetni. Hematómánál pedig sokat kell feküdni.
Én az 5.-11. hét között végig barnáztam, kétszer véreztem is, és hála Istennek egy hete elmúlt.
12 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!