Szedhetek-e valamilyen fájdalomcsillapítót?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat fáj a fejem,de állítólag nem lehet gyógyszert bevenni.Valaki tud valamit mondani?Előre is köszönöm.12 hetes kismama.2008. aug. 21. 11:35
1/13 anonim válasza:
elméletileg panadolt lehet. nekem is fájt párszor a fejem, de kibírom keddig, amikor megyek dokihoz, és megbeszélem vele hogy tényleg lehet e szednem.
15 hetes kismama
2/13 anonim válasza:
Szia!
Nekem ugyanez volt a problémám és megkérdeztem a dokimat, azt mondta algopirynt, qalerint vagy panadolt be lehet venni ilyenkor, de azért mértékkel!
18 hetes kismama
3/13 anonim válasza:
Igen, Algopyrin-t lehet bevenni, csak a terhesség néhány első, és utolsó hetében nem szabad. Hülyeség, hogy nem vehetsz be gyógyszert, a fejfájás sem jobb a babának. Valamilyen homeopátiás szert nem próbáltál még? Vagy ami nekem hatni szokott, az az, hogy a szemöldököm között egy ujjal masszírozom a fejem.
4/13 anonim válasza:
Nekem a patikába azt mondták (késöbb az orvos is megerösittete)hogy rubophent szedhetek elöször egy felet és ha nem javul a másik felét is beszedhetem.Persze csak ritkán ha ugy érzed már elég és nem birod,még a hidegvizes borogatás ami nekem használt.Most 37 hetes vagyok és minden rendben,12-20dik hét körül nekem is sokat fájt a fejem,de mostanra elmult!Igyál sok folyadékot(ásványviz,forrásviz),én 2.5-3l iszok naponta az is segit.
5/13 anonim válasza:
Súlyos migrainem van ezért a neurológusom azt mondta , hogy a rendes gyógyszeremet nem szedhetem, de saridont vagy algoflex forte-t heti 2 alkalommal lehet, osszam be és felekkel kezdjem, a másik fele csak akkor kell ha egy fél nem volt elég..ahhoz képest a 20.hét óta nem kellet egy fé sem,de van akinek erősödnek a tünetei.
6/13 anonim válasza:
Nekem mindenhol (orvos, nőgyógyász, patikus) a Panadolt javasolták.
7/13 anonim válasza:
Az Algoflex Fortéra konkrétan rá van írva, hogy kismamáknak nem szabad szedni! Én is azt szedtem mielőtt terhes lettem, de azóta ha fáj a fejem, akkor egy fél Panadol és ha nem segít akkor beveszem a másik felét!
8/13 anonim válasza:
én a cataflant is szedtem,azt mondta a doki hogy lehet ha csak az használ 1 db tol nem lesz baja a babának
9/13 anonim válasza:
A kettővel előttem válaszolónak: a gyógyszerek 99,99%-ra az van írva, hogy nem szedhetik kismamák, de ez nem igaz, csak magukat védik a gyógyszergyárak...
10/13 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy azért jobb nem kísérteni a sorsot! Szerintem a kérdező is azért tette fel ezt a kérdést, mert aggódik azért, hogy ezekkel a kémiai anyagokkal árthat a babájának! Ezen az alapon bármit be lehet szedni, mert mindenre csak azért van ráírva hogy kismamáknak nem ajánlott hogy védjék magukat a gyógyszergyártók! Egyébként a ha megkérdezed az orvosod, a paracetemol hatóanyagú fájdalomcsillapító az, amit szedhetnek a kismamák, pl algopyrin és panadol! Ezekre egyébként nincs ráírva, hogy nem szedhetik kismamák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!