Etanol tartalmú szirup köhögésre nem tesz kárt a babában?
Figyelt kérdés
Már napok óta köhögök, a patikában kaptam gyerekeknek való szirupot, de olvasom, hogy etanolt tartalmaz. Nem tudom, hogy merjem-e inni vagy sem.2015. jan. 22. 13:40
1/7 Vilcsianyuja válasza:
Ha olyan kevés alkohol van benne, hogy még egy kisgyerek is szedheti, a te véredben annyira felhígul, hogy az biztosan nem árt a babádnak. Lehet, hogy a szirup többi hatóanyaga ártalmasabb... Én megkérdezném a háziorvosomat vagy a nőgyógyászomat. Főleg, ha a betegtájékoztatóban szerepel, hogy terhesség alatt nem vagy csak orvosi tanácsra alkalmazható.
3/7 A kérdező kommentje:
Kérdeztem a nőgyógyászomat, de ő olyan, hogy még a fájdalomcsillapítót is alig engedte meg, hogy használjam.. ezzel is úgy volt, hogy inkább szenvedjek mint hogy szedjek rá valamit. A patikus csak ezt ajánlotta, fehérmályvát, kamillát és csipkebogyót tartalmaz, a kamillánál írja, hogy etanol 65% m/m-víz, csipkebogyónál meg hogy etanol 65% V/V.
2015. jan. 22. 13:59
4/7 Vilcsianyuja válasza:
Akkor ez csak egy sima gyógynövénykivonat. Ennyi erővel főzhetsz magadnak teát ilyen gyógynövényekből, abban nem lenne szesz :) És még mézet is rakhatnál bele, ha nem félsz az allergiától (én ettem mézet a terhességem alatt).
5/7 A kérdező kommentje:
Én is szoktam mézet enni. Szóval akkor a semmin parázok? :D
2015. jan. 22. 14:04
7/7 Phoney válasza:
Az teljesen mindegy, hogy a kamillát milyen tömény szeszben kivonatolták. A kész szirupokban jellemzően olyan kevés alkohol van adagonként, hogy ennyit még a baba emésztőrendszere is kitermel napi szinten, szóval nem árt neki. Nem véletlenül gyerekeknek való szirup.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!