Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az afp-n gyakran szokott...

Az afp-n gyakran szokott előfordulni, hogy baj van a babánál?

Figyelt kérdés
2008. aug. 20. 18:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Én most úgy hallottam,hogy sok kismamának rossz az AFP-je,ezért sokakat küldtek tovább Pestre.

Nem jól értékelik ki.

Nem lehet tudni,mert a barátnőmnek pl.Down-os babája lett,pedig végig gondtalan terhessége volt,nem is derült ki csak mikor már 2 hetes volt a pici.

Nekem is tökéletes eredményeim voltak,mégis beteg lett a magzat és elvették a 20 hét után.Tehát van,hogy jó az AFP és mégis megvan a baj.

2008. aug. 20. 18:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Az AFP egy elég elavult vizsgálat, szerintem a magyar egészségügyben azért használják a mai napig, mert olcsó és még jó valamire. Gondolom a biztosító nem kívánja a drága integrált tesztet fizetni, ami éppúgy teljesen veszélytelen, mint a AFP, csak éppen megbízható és modern. Nekem van szülész rokonom, ő annyit mondott, hogy az AFP eredményétől függetlenül ő 50%-os esélyt tulajdonít a down-kórra, tehát ha valakinek negatív a vizsgálat, akkor is van rá esély, hogy baj van, illetve nagyon sok esetben volt már olyan, hogy a nagyon rosz afp-s eredményt tökéletesen negatív magzatvízvétel, vagy integrált teszt követte.

Én azt javaslom, hogy ha félsz a down-kórtól és indokkal, tehát a veszélyeztetett kategóriába tartozol (közel vagy a negyvenhez, volt a vérrokonságotokban down beteg), akkor inkább ruházz be egy integráltra és így nem kell végig a terhességed alatt ezen agyalnod és izgulnod. Ha viszont közel-távol nem áll fent a veszély, akkor nyugodj meg!

2008. aug. 20. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!