Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorterheléses vizsgálathoz...

Cukorterheléses vizsgálathoz előtte nap mikortól nem szabad enni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 6. 22:24
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Természetesen egyél vacsorát.

Aztán meg reggel megcsinálják a terhelést és utána megint egyél rendesen.

Nehogy ne egyél előtte nap.

2010. febr. 6. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanúgy egyél, ahogy szoktál. A vizsgálat lényege egyrészt az, h' kiderüljön, ha a normál étkezési szokásaid mellett a szervezeted nem áll vissza reggelre a normális vércukorszintre. A második vérvétel pedig (a cukorszirup után két órával) pedig azt mutatja, hogy az extrém terhelésre hogyan reagálsz. Nekem a doki és védőnő is külön felhívta a figyelmemet, h' nem szabad manipulálni az eredményt olyasmivel, hogy előtte este nem eszem, vagy mást eszem, mint szoktam.
2010. febr. 6. 23:32
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Ugyanúgy kell enni előtte, mint máskor szoktál. Nem az a cél, hogy "hamis normális" eredmény szülessen, hanem az, hogy ha baj van, akkor az idejekorán kiderüljön, és diétával karban lehessen tartani.

Egyél úgy, ahogy szoktál, de aznap reggel már ne egyél semmit, és inni is csak vizet szabad reggel.

2010. febr. 6. 23:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én cukorterhelés előtt három nappal már nem ehettem tömény édességet, előtte való nap pedig este hattól csak vizet! Ha tökéletes eredményt akarsz, ezt be kell tartani. Legalábbis engem a védőnő erre utasított.
2010. febr. 7. 08:31
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Persze, de a tökéletes eredmény nem feltétlenül IGAZ. Márpedig azzal semmit nem használ a gyereknek, ha befolyásolja az eredményt azzal, hogy nem úgy eszik-iszik előtte, ahogy szokott.
2010. febr. 7. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem azt mondta a dokim, hogy előtte este 9-ig nyugodtan egyek, utána már semmit. Reggel pedig éhgyomorral menni, természetesen.
2010. febr. 7. 12:43
 7/7 anonim ***** válasza:

08.31-es vagyok.Igazgatok van abban, hogy így manipuláljuk a végeredményt, de nekem a védőnő előtte arról is kikérdezett, hogy terhességem előtt ettem e rendszeresen édességet.

Én elmondtam neki, hogy csak az utóbbi pár hétben szoktam rá azért,hogy a rosszulléteimet csillapítsam. És ő ekkor azt mondta,hogy ha túl sok tömény édességet ettem, akkor most álljak le három napig és úgy menjek a terhelésre, mert különben megtévesztő lehet emiatt az eredmény.Úgyhogy ez oda-vissza érvényes.

2010. febr. 7. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!