Méhen kívüli terhességem van, vérezgetek pár napja,
és szurkál a jobboldalon a hasam. Felszívódhat
magától?
Nem tudom ez mennyire lehetséges, de nem küldött be a doki a kórházba, mert ez éleveszélyes is lehet.
Mindenesetre sajnálom és kívánom a legjobbakat!
2010. febr. 4. 15:49
Ha méhen kívüli terhességed lenne akkor már megműtöttek volna és mondta volna a doki. Az nagyon veszélyes, bele is halhat az ember. Minden terhesség a petefészekben kezdődik. Elég hülye megfogalmazás,de így a legegyszerűbb. Nem mondta mi az a 6mm-es valami?
2010. febr. 4. 15:51
Az a valami a petefészkedben ciszta is lehet - bár a teszted pozitív, ciszta meg nem okoz pozitív tesztet, csak nagyon ritkán, ha rosszindulatú.
Műtétet nem említett a doki? Nem lenne jó, ha az embrió a petefészekben akarna kifejlődni.
2010. febr. 4. 15:54
4/14 A kérdező kommentje:
Voltam a kórházban, nyomonkövetik a béta hcg-t, mást nem csinálnak, gondolom majd lesz uh is. Várni akar a doki, hogy a béta hcg igazolja, hogy az a 6 mm-s valami az egy méhen kívüli terhesség. Vagy vetélés volt. Ezt nem is értem teljesen, mert az uh-n rendesen látszott ott valami, ami még csinált mellé 2 cisztát is. Holnap reggel vissza kell mennem, ma hazajöhettem a kisfiamhoz, mert nincs és nem is volt erős görcsöm, a kórház pedig közel van. Olvastam, hogy van olyan szerencsés eset, amikor felszívódik. A petefészekben van, ahol jobban elfér, mint a petevezetékében, ezért nincs olyan tünetem, mint azoknak akiknek a vezetékben van. Persze, hogy félek, és amint rosszabbodik valami, azonnal megyünk.
A méhen kívüli terhesség nem a petefészekben van hanem a petevezetékben. Éppen ezért ezt azonnal műtik mivel ha eldurran a terhesség miatt a petevezeték azonnal elvérezhet az illető.
2010. febr. 4. 17:45
Előzőnek: olvastam én már hasüregben megtapadt méhen kívüli terhességől is, szóval nem csak a petefészekben lehetséges ez. Csak ott a leggyakoribb.
Kérdezőnek: fel is szívódhat magától, megállhat a fejlődésben. Időskori boncoláskor nagyon sok nőnél találtak már a hasüregben ún "kőmagzatot". méhenkívüli terhessélgből származó magzatot, ami ott elhalt, majd nagyrészt felszívódott, de calcium rakódott rá, vagy burok vette körül.
Kívánom neked a legjobbakat, és gyors felépülést!
2010. febr. 4. 17:50
Nekem ugyanez volt. Nem látszott a méhben semmi, + volt a tesztem, "vmi" a petefészekben, vérzés. A valamiről 1 hét után kiderült, hogy ciszta, a tesztem még mindig + volt. Diagnózis: ciszta, és korai vetélés. De én is izgultam 1 hétig, hogy nehogy méhenkívüli legyen, akkor még nem tudták kizárni. És van olyan, hogy felszívódik, de ez a legritkább. De ha erősödik a fájdalom és a vérzés, azonnal irány a kórház! Ezt biztos elmondta az orvosod.
2010. febr. 4. 18:46
Sziasztok! Méhen kívüli terhesség nem lehet petefészekben, mivel onnan az érett petesejt szabadul ki minden hónapban, ami a petevezetőben találkozik az ondósejttel és megtermékenyülés után jut a zigóta az anyaméhbe. Az valami ciszta szerű dolog lehet, szerintem.....
2010. febr. 4. 19:08
17:50-es vagyok: igaz, elírtam, petefészket írtam petevezeték helyett. Arra gondoltam, hogy PETEVEZETŐBEN a leggyakoribb a méhen kívüli terhesség.
2010. febr. 4. 19:19
10/14 A kérdező kommentje:
A petefészekben van, az előfordulása ritka, az orvosok szerint 2% körüli. Akkor fordulhat elő ilyen, hogyha ha akkor találkoznak, amikor éppen tüszőrepedés van. Ez érdekes.
Okosoknak!
Mielőtt megszólalsz, olvass utána, ha egyáltalán érdekel egy kicsit az ilyen, ne írd rögtön az ostobaságaidat!
Most tudtam meg, hogy a Béta HCG-m 3700 fölött van, ami elég magas. Tehát mégiscsak terhesség, rossz helyen, a PETEFÉSZEKBEN.
Akik értik a lényegét, azoknak köszönöm szépen, hogy válaszoltak!
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések: