Vélemények? 22hetes kismama vagyok utazni szetetnék 1000kmt de nem én vezetnék. Az orvosom megijesztett hogy vetéléssel járhat a rázkodas miatt. Valaki uazott ennyit? Persze szünetekkel és pihenőkkel
Figyelt kérdés
2014. dec. 11. 21:01
11/18 anonim válasza:
Ez tök hülyeség. Egészséges terhességnek ugyan mi baja lenne az autózástól? gondolom nem földúton lovaskocsival tesztek meg 1000 km-t.
12/18 anonim válasza:
Én igaz csak 600 km-t utaztam, 25 hetesen, de nem lett semmi baj. Dokim engedte. Amikor megkérdeztem csak visszakérdezett, hogy miért ne mehetnék, csak nem motorral mennék? (Tudta, hogy mi nagy motorosok vagyunk) Autóval, több megállóval lehetséges.
Én annyit tettem meg, hogy utasbiztosítást kötöttem arra az esetre, ha valami gond adódna ne azon múljon, hogy mindent megtesznek e a dokik, hogy mennyi pénz van nálunk.
13/18 anonim válasza:
Veszélyeztetett terhes vagy? Vagy miért mondta az orvosod? Egészséges terhességnek nem fog ártani az utazás, főleg hogy még nem is vagy olyan előrehaladott állapotban. Lényeg, hogy többször megálljatok kicsit pihenni, igyál vizet, nyújtóztasd ki magad, amikor megálltok. Én is kb. 22 hetes lehettem, amikor augusztusban autóval mentünk Olaszországban és semmi bajunk nem lett. Ismerősöm terhesen többször utazott haza és vissza Németországból. Szóval valami oka kell, hogy legyen annak, hogy ezt mondta az orvosod. Vagy csak túlparáztatós, ami elég rossz tulajdonsága egy orvosnak.
14/18 anonim válasza:
Terhességem alatt a 12. Héttől az utolsó hónapig 4 szer tettem meg 2200km-t! Egyszer repültem a többi alkalomnál busszal mert félek a repüléstől meg az utolsó időszakban nem is engednek fel repülőre. Soha nem mondta a doki hogy ne menjek..teljesen normális terhességem volt semmi aggasztó..így mindig mondta hogy semmi akadálya..ezen kívül rengetegszer 200km-t oda vissza egy nap alatt utazgattam. Nem lett semmi bajom.. DE! Ha az orvos aztmondta volna hogy ne menjek valamilyen okból kifolyólag eszembe se jutott volna a gyik-en megkérdezni 30 idegent hogy ők mit mondanak hanem szépen maradtam volna a popsimon.
15/18 anonim válasza:
Én ia azt kérdezném, ahogy előttem is többen. Van valami előzmény, ami miatt az orvosod nem javasolja az utazást? Én kb ennyi idősen voltam nyaralni, igaz csak 700 km-t autóztunk. Nekem korábban vérnyomás problémáim voltak, így egy teljes vérkép, uh meg vizsgálatok után mondta ki, h mehetünk. Rendszeresen meg kell állni, átmozgatni a lábat, sétálgatni.
16/18 anonim válasza:
Engem a védőnő el akart tiltani a kerékpártól, mégis a 41. hétig tekertem, 36 hetesen még az erdőbe kerekeztünk ki gombázni :))
Tényleg nem traktoron mégy, millió kismama autózik, most nem mindegy, hogy 20-30 km-t mégy, vagy 1000-t?
Nem vagy veszélyeztetett, se beteg, nem kell mindentől félni.
17/18 anonim válasza:
2 éve 32 hetesen 1400km-t utaztunk autóval. Jövő héten ugyanennyi idősen ugyanez az út vár rám. Akkor sem volt semmi gond, remélhetőleg most sem lesz. Gyakrabban meg kell állni ennyi a titka! Ha zökkenőmentes a terhesség, nem lehet ez gond.
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ.Természetesen nem ezen alapul a döntésem hogy itt mi a többség de gondolhattam volna hogy lesznek akik beszólnak miért is ne.A többieknek köszi.Semmi baj nincs a terhességemmel 22 hetes vagyok 24 hetes leszek amikor indulnánk vasárnap elötte pénteken lesz még cukor terhelésem és vizsgálat is.Azért nem értettem miért mondja mert nincs semmi panaszom és egyből azt ecsetelte hogy voltak olyanok akik autóval vagy repülövel utaztak és elvetéltek.Ez egy német-magyar út lenne 4 éves bmw-vel (csak a rázkodás miatt írom) nem valószinű.Persze útközben bármi történhet.De úgy döntöttem haza megyek sok megállóval pihenővel a családomhoz megyek karácsonyra.Szóval köszönöm a válaszokat.
2014. dec. 12. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!