Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondolsz erről? "A terhess...

Mit gondolsz erről? "A terhesség nem mentség arra, hogy hízz. "

Figyelt kérdés
2014. dec. 9. 11:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mint mindenben, ebben is a mérték a lényeg. Természetesen a túlzásba esés egyik irányba sem normális dolog.
2014. dec. 9. 12:06
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nyilván nem számít ilyenkor a megnövekedett vízmennyiség, vér, méhlepény, magzatvíz, és a baba súlya sem.

42 kg-mal estem teherbe, hülyén nézett volna ki, ha nem hízok egy dekát sem. 13 kg lett a vége, bőven elfért ennyi. Sőt, kellett. Mire visszatértem a 42 kg-ra, elfogyott a tejem is.

2014. dec. 9. 12:23
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

"Az ideális hízás mértéke 9-12 kg.

Ebből a baba súlya nagyjából 3,4 kg,

a méh súlya 0,9 kg,

a méhlepény 0,7 kg,

a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg,

az anya vérmennyiségének növekedése 1,2 kh,

a folyadékvisszatartásból eredő többlet (vizesedés) 1,4 kg,

zsírlerakódás (erre a szoptatás során lesz szükség) 3 kg,

a mell megnövekedett mirigyállománya 0,45 kg."

[link]

2014. dec. 9. 12:24
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

+9kg teljesen rendben van.

Az ismerős meg majd eztuán fog hízni. 22. hétig egy deka nem jött rám, bezzeg után sajnos elhagytam magam és egy undorító disznó lett belőlem. Most már 10kg val kevesebb vagyok mint terhesség előtt, de még mindig undorító.

2014. dec. 9. 12:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Alkati kérdés is. Én mindhárom babával az elején híztam, és rakódott kis zsírocska a faromra -derekamra, de az utolsó harmadban nem nőtt a súlyom semmit, mert már akkor nem tudtam enni. Hogy miért? Alacsony termetű vagyok (157 cm), a babáim meg nagyok, és addigra már folyton nyomták a gyomromat + gyomorégést csináltak. (Az első kettőről tudok nyilatkozni, 3,85, a harmadik még folyamatban, de már vele se tudok nagyon enni :)) A 32. hétre mindig megették a tartalék zsírt, szülés után meg mindig könnyebb voltam, mint az induló súlyom. Többek között ezért sem szabad előre "megszabni" egy kismamának, hogy hány hónap alatt hány kilót szabad híznia... A szervezetünk sokszor okosabb, mint a dietetikusok.
2014. dec. 9. 12:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem mentség, de vannak kismamák, aki pl ha levegőt vesznek is híznak.

Nem tehetnek róla, nem biztos, hogy agyon zabálják magukat- egyszerűen így hasznosít a szervezetük.

Én 170cm magas vagyok, és 68kg. HÁromszor voltam terhes, mindháromszor 80kg alatt volt a mérleg, a harmadik babámmal 8kg-ot híztam.

Barátnőm nagyon vékony csajszi- szinte gebe. 25kg-ot hízott a lányával és a fiával meg 20-at, pedig aztán nem egy nagy zabagép. Egyébként mivel úgy arányosan vastagodott meg, és rajta el is fért, nem látszott rajta a 25kg egyátalán. Szülés után 15kg azonnal lement neki, és 2hónap mulva fiával és lányával is ugyanolyan gebe lett, mint volt előtte. Pedig a férje még mondta is neki, hogy az utolsó 5kg-ot hagyja már magán!! :)) De visszaált a súlya 48-50kg-ra.

Szomszédok vagyunk, viszonylag sűrűn látjuk egymást, és tuti biztos, hogy nem falt fel mindent ami az útjába került. Szóval nem tehetett róla.

Meg vannak, akik vizesednek, ha jól tudom. Ott is elég nagy a +súly, ami szülés után szintén lemegy.

Bizos azért vannak kismamák, akik sokkal többet esznek, vagy két ember helyett esznek, de azért amit én tapasztalok a környezetemben az az, hogy sokan próbálnak odafigyelni a normális és egészséges étkezésre kismamaként.

2014. dec. 9. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi családunkban az a "normális", ha begurulsz a szülőszobára. Kivétel vagyok de az egész terhesség alatt próbáltak tömni és nyilván megsértődtek, hogy már nem volt kedvem vendégségbe menni...
2014. dec. 9. 13:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem idősebb női ismerősök (60 körüliek) vannak fennakadva, hogy biztos baj van a babával, mert nem nézek ki terhesnek. Nincs nagy pocakom, hátulról nem látszik hogy terhes vagyok, mégis 13 kg jött fel. Így utolsó hónapra az arcom pufisodott. Nyilván én látom a hízást meztelenül, de ruhában észrevétlen. Elhűlnek a barátnőim is, akiknek mondom, hogy 70kg-ot nyomok. Életemben nem voltam több 58kg-nál legrosszabb formámban sem. Szóval teljesen normális táplálkozással, gest. diab. nélkül, a 170 cm-hez feljött 13 kg. Nem szégyellem magam, nem zabáltam egyszer sem, egyszerűen a szervezetem ennyit tárolt a gyerekhez.

36hkm

2014. dec. 9. 16:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

a mértéktelen zabálás nem egészséges.

de a természet nem hülye, raktároznak a kismamák keményen, ha valaki alkatilag "raktározósabb" típus, lehet, hogy több marad rajta, mert olyan az anyagcseréje, de lehet, hogy akin korábban minden átfolyt, az most rengeteg zsírt fog elraktározni, mert tudja a szervezete, hogy eddig nem volt, most pedig kell, mert jön a szoptatás, kell a tartalék a babának és a tejtermeléshez. a fenti mondatot valami hímsoviniszta pasi, vagy teljesen idióta, irigy nő szájából tudnám elképzelni. nyilván ha valaki hatszor annyit eszik terhesen, mint előtte, érdemes szólni, mert nem egészséges. fontos a kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag táplálkozás, és a kismamák nagy része úgy is hízni fog, a baba meg a "kellékei" súlyán túl is, mert kell a tartalék.

2014. dec. 9. 18:00
 20/21 anonim ***** válasza:
31%
Hízni természetesen lehet, de nem elhízni. Az ideális hízás a terhesség alatt 12kg alatt van. Ebben benne van a baba, és a hozzá tartozó dolgok (méhlepény, víz, burok, stb), az ödémásodás, a cicik növekedése, és a zsír is. Normális étrenddel, és a trimeszternek megfelelő sporttal/mozgással, ez egyátalán nem lehetetlen. Én az első babámmal 58kgról indultam és 67-tel szültem. A másodiknál 61ről indultam és 74-el szültem (nekem sem sikerült 12 kg alatt maradni, de kit érdekel az az 1 kg? :D)
2014. dec. 9. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!