Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti milyen, nem szoptatás...

Ti milyen, nem szoptatás alatt használatos fogamzásgátlót szedtek? Én nem merek szedni. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval anno 20 évesen évekig szedtem. Aztán máshogy védekeztünk. Utána meg család. Gyorsan meg is lett a 2 baba. 2 gyerek után nem szeretnénk többet, ezért irattam fel tablettát. De a betegtájékoztatója horror. És ahogy néztem, a többinek is... Növeli a rák esélyét, itt-ott vérrög, trombózis veszély, ne szedd ha: és itt 20 dolgot felsorol... A visszeret is ide sorolja. És nekem van egy kicsi. Egész este ezen gondolkodtam, h be merjem-e szedni. Félek attól, h esetleg trombózisom lesz.

Spirált nem akarok felrakatni, barátnőmnek be volt tőle állandóan gyulladva a méhe, plusz még nem tudnám elviselni a gondolatot, h bennem van egy idegen tárgy.

Szóval ne nézzetek légyszi hülyének, de nem tudom mit tegyek. :S

Gumi is kilőve, mert a párom azt nem viseli el.

De én meg állandó félelemben lennék a tabletta mellékhatásai miatt :(

Van vki köztetek, aki visszér ellére is szedi? Nincs belőle probléma?

2014. dec. 7. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Bízz az orvosodban.

Igen, ráírják ezeket, mert félnek a perektől. De ha elolvasod bármilyen más, egyszerűbb gyógyszer tájékoztatóját (pl antibiotikumok, köhögés elleni szerek, stb), ott némelyiken a "ritka esetben halált okozhat" is szerepel.

Ha az orvos megvizsgált, akkor személyre szabottan kaptad a gyógyszert. Tehát bízz az orvosodban.

2014. dec. 7. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést inkább a nők egészsége kategóriában kellett volna feltenni. Kérdésedre válaszolva én yadine-t szedtem, teljesen meg voltam vele elégedve. Még szoptatok, de utána biztos, hogy megint fogamzásgátlót fogok szedni.
2014. dec. 7. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
A kérdés azért butaság ilyen formában, mert ami nekem kiváló, az neked, a te szervezetednek akár káros is lehet. Ezért kell a kezelőorvosra hagyatkozni, hogy személyre szabottan írjon fel gyógyszert.
2014. dec. 7. 15:18
 4/8 A kérdező kommentje:
2-es, azért írtam ide, mert itt válaszolnak is. Tapasztalat. :)
2014. dec. 7. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem értem....Ha ennyire félsz, miét nem keresel más módszert? Használj pesszáriumot vagy spermicidet (megszakítással) pl.

Egyébként igen, a tabletta okozhat trombózist. Nyilván nem minden 2. nőnél, de ritkán okozhat. Ha félsz, nem kell szedni és meg van oldva.

2014. dec. 7. 16:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Hüvelygyűrűre nem gondoltál? Én nem használtam, de a barátnőm 2-3 évig igen, semmi gondja nem volt vele, viszont mikor teherbe akart esni, elsőre sikerült neki. Igaz, ebben az esetben is idegen tárgy van benned, de ez nem olyan, mint a pesszárium, magadnak rakod föl és veszed le.
2014. dec. 7. 17:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Miért, a pesszáriumot mégis ki rakja fel? A szomszéd?
2014. dec. 7. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, bocs, nem pesszáriumot akartam írni, hanem spirált :D Jogos :D
2014. dec. 7. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!