30 hetesen macrosomia?
30 hetes várandós vagyok és a dokim szerint nagy a baba.
BPD: 83 mm
FOD:99 mm
Femur: 65 mm
Has: 92 mm
Macrosomia gyanúja felmerül
Ezek vannak írva a leletemre.
tényleg nagynak számít?
Valakivel volt már ilyen?
Ezek miatt előbb beindulhat a szülés vagy beindítják, esetleg császar lehet a vége?
Február 7-re vagyok kiírva. Nagyon aggódom :(
Válaszokat nagyon köszönöm!
És még a lepény tapadása mellső falon I.st van írva.
ez mit jelent?
Szia.
Remélem megtudlak nyugtatni. Én a fiammal február 25-re voltam kiírva. 15.-én született.
Decemberbe be kellett feküdnöm, ahol az ügyeletes orvos vizsgált 31 hetesen.
Bpd: 90 Fe: 64 Has 95
Mikor kijöttem rá volt írva a zárójelentésemre, hogy macrosomia
Nem tudtam mit jelent, de a doki leüvöltött, hogy hogy táplálkozom, meg diéta meg ilyenek. Első benttöltött estére 2, 3 volt a cukrom. Aztán mikor hazaértem rohantam a dokihoz aki vizsgálni szokott. Közölte, hogy semmi baj. Nem csak a feje nagy a babának, hanem az egész baba nagy. Genetika. Apuka is nagy. 4190 grammal és 60 cm-vel született, de nem volt a feje nagyobb, és semmi gond nem volt vele. Az egész gyerek nagy volt. Azóta is nagyobb, masszívabb a kortársainál, de ezzel semmi probléma nincs.
Köszönöm a válaszokat :)
párom is és én is úgymond átlagos méretekkel születtünk, családban csak a párom öccse aki 4 és fél kilóval született.
Nem vagyok cukros, semmi bajom nincsen a terhesség alatt.
Tudom át kell esni ezen, de rettegek a műtétektől. :(
Az orvosod már mondta a császárt?
Nekem annak ellenére, hogy tudták nagy lesz fel se merült a császár. Bár nem volt kellemes a szülés utáni időszak, mert repedtem is, de az császárnál se egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!