Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetesen macrosomia?

30 hetesen macrosomia?

Figyelt kérdés

30 hetes várandós vagyok és a dokim szerint nagy a baba.

BPD: 83 mm

FOD:99 mm

Femur: 65 mm

Has: 92 mm

Macrosomia gyanúja felmerül

Ezek vannak írva a leletemre.

tényleg nagynak számít?

Valakivel volt már ilyen?

Ezek miatt előbb beindulhat a szülés vagy beindítják, esetleg császar lehet a vége?

Február 7-re vagyok kiírva. Nagyon aggódom :(

Válaszokat nagyon köszönöm!

2014. dec. 2. 13:34
 1/6 A kérdező kommentje:

És még a lepény tapadása mellső falon I.st van írva.

ez mit jelent?

2014. dec. 2. 13:36
 2/6 anonim ***** válasza:
A lepény első fokban érett, ez tökéletes. És igen, valóban nagy, de egyelőre nem érdemes ebből elhamarkodott következtetéseket levonni. Császár lehet miatta, igen, de hamarabb pusztán ezért nem fog megszületni.
2014. dec. 2. 13:50
 3/6 H.Orsolya ***** válasza:
100%

Szia.

Remélem megtudlak nyugtatni. Én a fiammal február 25-re voltam kiírva. 15.-én született.

Decemberbe be kellett feküdnöm, ahol az ügyeletes orvos vizsgált 31 hetesen.

Bpd: 90 Fe: 64 Has 95

Mikor kijöttem rá volt írva a zárójelentésemre, hogy macrosomia

Nem tudtam mit jelent, de a doki leüvöltött, hogy hogy táplálkozom, meg diéta meg ilyenek. Első benttöltött estére 2, 3 volt a cukrom. Aztán mikor hazaértem rohantam a dokihoz aki vizsgálni szokott. Közölte, hogy semmi baj. Nem csak a feje nagy a babának, hanem az egész baba nagy. Genetika. Apuka is nagy. 4190 grammal és 60 cm-vel született, de nem volt a feje nagyobb, és semmi gond nem volt vele. Az egész gyerek nagy volt. Azóta is nagyobb, masszívabb a kortársainál, de ezzel semmi probléma nincs.

2014. dec. 2. 13:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

párom is és én is úgymond átlagos méretekkel születtünk, családban csak a párom öccse aki 4 és fél kilóval született.

Nem vagyok cukros, semmi bajom nincsen a terhesség alatt.

Tudom át kell esni ezen, de rettegek a műtétektől. :(

2014. dec. 2. 14:20
 5/6 H.Orsolya ***** válasza:

Az orvosod már mondta a császárt?

Nekem annak ellenére, hogy tudták nagy lesz fel se merült a császár. Bár nem volt kellemes a szülés utáni időszak, mert repedtem is, de az császárnál se egyszerű.

2014. dec. 2. 20:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Még nem mondta, csak én félek ettől :)
2014. dec. 2. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!