Mi lehet az oka egy 39 hetes, egészséges magzat tragédiájának?
A családban történt az eset szombaton, egy közeli családtag holnapra volt kiírva, de szombaton meghalt a baba a hasában. Makkegészséges, 3,5 kilós kislány volt. Nem csámcsogni akarok a történteken, csak mi is a kislányunkat várjuk, a terhesség 32. hetében járunk, és elborzasztott az, ami történt. Az okát még nem tudom, ugyanis nem lehet még beszélni a gyászolO családdal.
Iszonyatosan megijedtem.
Ki mit tud az ilyen magzati elhalálozás okáról?
"Engem az borzaszt el az ilyen esetekben, hogy ha csak pár órával előbb megindítják a szülést, valószínűleg most ott a boldog kis család."
Persze, csak mivel senki nem tudhatta elöre, hogy baj lesz, ezért nem indítanak csak úgy próba-szerencse alapon meg szülést, mindván, hogy hátha a következö órákban történik valami.
Másrészt arra semmi biztosíték sincs, hogy az esetleges korábbi szülés megakadályozta volna a baba halálát, mert az okot nem ismerjük.
jahj istenem.....
ne haragudj de szerintem rossz a kategória! Tényleg egy pillanatig sem bántani akarlak,de ez borzalmas.. még én is bekönnyeztem amíg elolvastam a kérdésed! én meg leírni se merek ilyet,nemhogy gondolkodni rajta,vagy beszélni róla! jahj.. nagyon nem jó,hogy ilyennel foglalkozol teis 32hetesen.
viszont az okát általában nem tudják megmondani,de okozhatja fertőzés,köldökzsinór rendellenesség,méhlepény rossz keringése,vagy egyszerű szívleállás.. és még ezer millió dolog.. azt tudom javasolni,amit már láttam sok helyen,nyugalmi állapotban fontos,hogy érzed-e a babát!! ennyi.. hagyd a témát,nyilváníts részvétet és ne gondolkodj rajta.. édes istenem,miért történnek ilyenek..
36hkm
Óh, drága 13-as válaszoló! Nagyon sajnálom, ami Veletek történt. Óriási lelki erőt kívánok.
Kedves 14-es! Nagyon megható kommentet írtál, nem tudom, miért, de én meg a Te szavaidat könnyeztem meg. Biztosan azért, mert olyan őszinte sajnálat érződik belőlük.
Igazad van, és minden kedves válaszolónak: nekem 32 hetesen nem szabad ilyenekkel foglalkoznom, Nektek /akik szintén babát vártok/ pedig el kell hessegetni az ilyen gondolatokat. Szerencsések vagyunk, hogy vagy már életet adhattunk az egészséges gyermekünknek, vagy époen egy egészséges kisfiút/kislányt hordunk a szívünk alatt.
Úgy érzem, most tombolnak a hormonjaim. Áhhh... már megint könnyezem!:-)
Mindegy! Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat, a kismamáknak pedig nagyon boldog babavárást kívánok.
Kedves 16-os!
Nagyon sajnálom, iszonyatosan nehéz lehetett Nektek! Hidd el, a harmadik baba lesz a Ti igazi babátok!
Nektek is jó egészséget!
Kiderült azóta, mi volt a baj?
Ti jól vagytok?
Kedves 19-es!
Köszönöm az érdeklődésed. Mi jól vagyunk, 10 napunk van a kiírt dátumig, már nagyon várjuk a kislányunkat.
A rokonunknál pedig az volt a baj, hogy egy nagyon apró csomó keletkezett a köldökzsinóron. Állítólag a lánynak genetikai tulajdonsága, hogy hosszú a köldökzsinórja, az első gyermekénél is így volt, és ahogy ficánkolt a baba, mindg szorosabbr húzta a csomót. Sajnos, leállt egyszercsak a keringés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!