Kenet eredmény? Volt ilyen eredményed? Bővebben lent.34 hetes vagyok. Tudom hogy gomba, de mitől? Nagyon vigyázok mindenre.
Múlt héten vette le az orvosom,és ma hoztam el a leleteket.Persze hívtam is, de csak kedden találkozunk.
Ez szerepel a papíron:
gomba vizsgálat direkt k: pozitív
Go.tenyésztetlen anya: negatív
Trichomon.festett ken: negatív
Bact.mikroszkópos vizsg: Gr+pálcák mellett GR+ coccus
Tisztasági fok: III.
Sok fvs.
Hogy mitől? :) Egész konkrétan attól, hogy a terhességi túltengéses hormonok hatására a hüvelyi légkör átalakul, bő folyás van, stb, és ebben érzik igazán jól magukat a gombák. Sajnos ez van, ki kell kezelni.
Egyébként mindenki testében vannak gombák, és bizonyos tényezők szükségesek ahhoz, pl. antibiotikum kúra, terhesség, cukorbetegség, stb, hogy azok elszaporodjanak, és a bélrendszerből leköltözzenek a hüvelybe.
22 hkm
Gomba mindig van a hüvelyedbe, de ha egészséges a hüvelyflórád, akkor az ott tenyésző laktobacilusok kordában tartják.
Terhesség alatt a nő immunrendszere meggyengül, részben a baba érdekében, hogy az anyai test ne tekintse a babát idegen testnek. Részben ez is okolható ilyenkor a gomba elszaporodásáért.
Arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül kaptad el valahol, hanem csupán a várandósságnak köszönhetően szaporodott el benned. (Nekem még anno szűz koromban is volt, pedig kitől kaphattam volna el? Egy antibiotikumos kúra után jött elő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!