Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26hetet töltöttem és még nem...

26hetet töltöttem és még nem vizsgált meg az orvos. Mikor kell először megvizsgálnia?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia. Én is 26 hetes vagyok. Engem már kétszer vizsgált azon kívül, amikor kiderült hogy terhes vagyok, a 16 héten és a 24. héten.
2008. aug. 14. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:
A vizsgálat alatt gondolom a hüvelyi vizsgálódásra gondolsz. Ha nincs panaszod, nem görcsölsz, nincs hüvelyi fertőzésed, vérzésed, akkor nem szükséges megvizsgálnia. Én külföldön élek, itt panaszmentesség esetén egyáltalán nincs hüvelyi vizsgálat, sem méhszáj, sem méh tapogatás, amit annyira én nem is bánok, de tudom, hogy Magyarországon szinte minden úgy kezdődik, hogy "Kérem öltözzön le és feküdjön fel!". Ha ultrahang és vérvétel volt és azokon rendben van minden, akkor ne aggódj, de kérdezz rá az orvostól, akihez jársz.
2008. aug. 14. 21:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én már a 33.héten tartok de még engem sem vizsgált meg a doki. Rendben van minden eredményem. Legutóbb is csak meghallgatták a szívhangot és ennyi. De ez is kórház és orvos függő. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
2008. aug. 15. 06:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem is minden alkalommal, de nem ártott volna megnézni pl, hogy zárva van-e a méhszáj.
2008. aug. 15. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez orvostól függ ezek szerint. Én a SOTE I. számúra járok, az orvosom minden egyes alkalommal megvizsgál, aminek nagyon örülök.

Szerintem ha ez téged idegesít, akkor nyugodtan megkérheted az orvost, hogy nézzen meg, hogy a méhszájad zárt-e. Nem hiszem, hogy nem tenné meg.

2008. aug. 15. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért hiányzik mindenkinek, hogy a hüvelyén keresztül vizsgálgassák?! Ha minden rendben van a terhességgel és nincs a kismamának panasza, akkor nem vizsgálgatnak, majd csak később. A hüvelyi UH sem kell, ha normális minőségű az ultrahang, mert azon látszik minden. Csak hát a magánrendeléseken kevés dokinak van ilyen és hason keresztül nem lehet mindent látni egy rosszabb felbontású készüléknél.

Higgyétek el, az a jó, ha nem matatnak lent amíg nem muszáj.

23 heteske

2008. aug. 15. 13:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. aug. 17. 12:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

26 hetesek vagyunk, havonta járok kb dokihoz, de mindig megnézi a méhszájat. Persze annak nem örülök, hogy kiszolgáltatott testhelyzetet kell felvenni, és turkálnak bennem, de megnyugatató, ha tudom, hogy zárt a méhszáj. Anyukámnak nyitva volt az elejétől, kórházban volt 3 hónapig. A koll.nőmnél a fia 7 hónapra született ugyanazért, a lányával is kinyílt, 3 hónap kórházi fekvés. Szóval inkább a kellemetlenség arra a két percre, de megnyugodhatok!

Mindenkinek saját döntése, mit tart jobbnak.

2008. aug. 18. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!