Szedtetek gyógyszert (barnázásra, vérzésre) az első trimeszterben? Ezek a gyógyszerek nem ártalmasak a babára? Fejlődési rendellenességet nem tudnak okozni?
Az konkrétan progeszteron hormon. Ha nem szeded nagy valószínűséggel nem marad meg a babád. Én Utrogestant szedtem, mindkét terhességemnél.
A barnázás általában progeszteron hiányra utal. Semmilyen probléma nem származhat belőle, nem okoz károsodást a magzatnál. Csak az, ha nem szeded...
nekem is felírták a 9. héten, megvettem, szerencsére csak egy dobozzal váltottam ki. elolvastam a papírját, és inkább nem szedtem. most 10 hetes az egészséges kisbabám.
Nővérem szedte a 12. hétig az előírt adagot, 16 hetesen elhalt a magzat.
Amennyire tudtam, kíméltem magam, pihenni nem sokat tudtam, de nem emeltem nehezet, nem csináltam nehéz fizikai munkát.
Igazából csak akkor segít, ha az anya szervezete nem tudja megtartani a babát, ha a baba beteg, akkor vagy megtartja a beteg babát, vagy később hal el a baba. De ezt nem lehet még tudni, amikor a gyógyszert felírják.
Én sokalltam a mellékhatásait, azért nem szedtem.
Viszont van a környezetemben, aki szedte kettő terhességnél is, és egészségesek a gyerekek. (kicsik még)
4es! 10 hetesen korai meg messzemeno kovetkezteteseket levonnod. A progeszteron termelest csak a 12. Heten veszi at a mehlepeny. Addig barmi tortenhet... Persze ne tortenjen, de ez tenyleg csak hormon, felelotlenseg nem beszedni. Az ismerosodnek nem ettol halt el a babaja.
1. Voltam
Ja, nem is arra gondoltam, hogy a gyógyszertől halt el, hanem hogy ha a magzat beteg, akkor a duphaston nem biztos, hogy segít, csak odázza a vetélést.
Szerintem nála azért nem ment el előbb, mert szedte. Persze, eleve vérzés miatt írták fel neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!