Hány hetes korotoktól kezdtetek el vásárolni a babának apróságokat?
Nálunk olyan babonás mindenki, hogy óvva intenek attól, hogy idő előtt vásároljak, mert az rossz előjel. De vajon mi az a biztosnak mondható időpont ahol már talán szabad:)
Most is láttam olyan aranyos babacuccokat fillérekért, de megnézegettem és ott hagytam.
14h k.m.
Én is babonás vagyok kicsit, amig lehetett türtöztettem magam. De nem sokáig ment. Én megvártam a 18-20. heti genetikai uh-t. Ott minden rendben volt és akkor kezdtem el szép lassan, hogy minden meglegyen. Azért ezek nagy kiadások, jobb fokozatosan terhelni magunkat.
Most vagyok 32+5 hetes és még mindig nincs meg minden. De már csak 1-2 apróság hiányzik.
Köszi a válaszokat. Szerintem én is meg várom a 18. heti uh-ot és belelendülök:)
Nem viszem túlzásba, valóban a méretek miatt, de ami nagyon tetszik nem hagyom ott:)
Én kb. 30 hetes voltam mikor elkezdtem gyűjtögetni az elsőnél és most a második gyereknél is.Ekkor már UH alapján kezd derengeni mekkora lehet majd a baba így picit könnyebb a méretekkel és a neme is általában ilyenkorra már kiderül.Legalábbis nekem így volt.Meg ilyenkor még fitt vagy és jól esik elmenni nézelődni csak úgy egyedül és álmodozni.Szerintem se vásárolj be sok 56-os ruhát, mert azt pikk-pakk kinövik!A lányom 56 cm-el született a fiam csak nagyobb lesz azt mondták.
38+1 napos kismama
24. héten elkezdtem vásárolgatni most a 30. héten vagyok,már megvan mindene a babónak.
Örülök hogy így alakult,nagyon sokmindent sikerült olcsón megvennem,hisz volt időm nézelődni...!
De korábban nekem sem "engedték" hogy vásárolgassak,mindössze egy darab cumit vettünk az elején olyan jelképesen:-)
24 hetes vagyok. Karácsonyra kapott a kisfiam pár ruhát, azóta mi is vásárolgatunk Neki. Férjem aranyos, ahányszor bevásárlóközpontban vagyunk, megy a babarészlegre és nézelődik mit vehetnénk a babának. Ő nem babonás egyáltalán, de azt mondta, hogy inkább még ne. Erről ennyit. :) A pelenkát, mármint a fejecske alá-büfiztetőset megvettük majd egy hónapja, mert 4 db volt 750 Ft, így azt nem hagytuk ott. A tescoban a jobb minőségű rugdalózók le vannak értékelve, mert kiürítik a fogarasi tescot átépítés miatt, így azokból is vettünk egy párat. A kiságyra félre tette Anyum a pénzt, meg is vette volna, de csak március közepén festünk, így addig csak kerülgetnénk, azt akkor vesszük meg. A babakocsival nagy gondban vagyunk, hogy hol, mikor, mennyit érdemes rá költeni...
Egyébként nagyon sokmindent kapunk, mint mellszívó, (már itt van nálam) néhány kisruha, pólya huzattal, kiskád, mérleg, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!