Tengeri herkentyűket miért nem szabad enni?
majd meg veszek értük. vettem ma kicsi garnélákat meg egyéb tenger gyümölcseit. ezt szeretném foghagymásan elkészíteni. és vettem ma egy üveg ecetes lében kagylót. felét megettem,mire észbe kaptam,lehet nem szabadna...
5 hetes vagyok.
A tengeri dolgok nagyon gyorsan romlanak, ezért vigyázni kell rájuk, csak nagyon friss, vagy kiolvasztás után rögtön megenni...
A másik, hogy ha nem nyílt vizröl jönnek, akkor magas lehet az antibiotikum tartalmuk is. èrdemes nagy cégek, vagy bio termékeket enni.
Nyílt vízröl pedig lehet bennük magas nehézfémtartalmuk.
Itt is érvényes mint mindenben, hogy mindenböl a középutat kell választani. ès legyen hökezelve.
Sok helyen olvasni, hogy a higany miatt nem ajánlják a tengeri herkentyűket terhesen, mert a felnőtt szervezet számára ártalmatlan, de a magzat számára nem feltétlen az.
Az sem mindegy gondolom, hogy honnan szerzed be, mert sok tengeri kütyü van tele parazitával, méreganyaggal.
De hát egy fél üveg kagyló nem hiszem, hogy árthatna.
Olvass utána, és mérlegelj:
De van ezernyi infó róla a neten, úgyhogy lehet jobb, ha a dokidat kérdezed.
Nálunk amúgy erről azért nem beszélnek igazán, mert nem vagyunk a tengerek és a halászat országa, de külföldön jobban tiltják a tengeri herkentyűket (főleg ha ott valaki napi szinten enné).
Nálunk azért a többség nem igazán eszik gyakran ilyet, nem fogyasztjuk ártalmas mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!