Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3.8 as tshnál normális hogy...

3.8 as tshnál normális hogy letroxot adnaka. Aki szedi utána teherbe esett tnaleg ez lehet az ok? Milyen mellékhatások jlentkeztek?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 19:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia,

Szerintem már válaszoltam neked néhány napja egy korábbi kérdésedben. Nem ismétlem el, amit ott leírtam. De annyi kimaradt, hogy 3,5-4,5 között változó tsh mellett teljesen jó ft3 és ft4 értékeim voltak. Mégis számított a gyógyszer, amit elkezdtem szedni. Mivel nálunk pont a próbálkozós időszak előtt derült ki a probléma, így nem tudom biztosan mondani, hogy olyan tsh-val nem estem volna teherbe, de érdekes módon amint lement a tsh-m 2 környékére aránylag szabályos lett a ciklusom, pedig addig 3-7 hét között bármi előfordult.

Ez a tsh azt mutatja, hogy valami nincs rendben, de még ok ha éppen nem akarsz babát. Ha pl. sikerülne teherbe esned ezzel az értékkel és nem követnék nyomon a tsh-t, valószínűleg vetélés lenne a vége. A picikét rosszul működő pajzsmirigy besokall a terhességtől. Nekem 5 hét alatt 0,2-ről (ez volt a pozitív teszt hetében) 9-re nőtt a tsh-m és már az ft4 is rossz, pedig az korábban mindig jó volt. Pedig szedtem a gyógyszert, nyilván most növelték az adagot és újra kontroll pár hét múlva.

Ha jól emlékszem még a dokim nevét is megadtam neked. Szerintem a dokinak higgy, ne anyukádnak.

2014. okt. 17. 08:22
 12/18 A kérdező kommentje:
9. Ez érdeke amit írtál mert mindig késztetést érzek arra hogy a betadint szagolgasssam meg kenegessem magam vele és úgy mgkóstolnám, meg tenyérből nyalogatom a tömény sót. Ezek ilyen futa szokásim akkor ez talán a jódhiány miatt lehet.nos jódot beszedném. De nálam úgy volt hogy a doki tsh értkre kiirta a letroxot, és utána nézette meg qz anti dolgkat amik negatívak. D nem szedtem a gyógyszert amúgy. De a köv doki is letroxot mondott pedig látta a vér negativ eredmnyt t3 t4 antimind2 negatív. Szerintetek adnak jódot recept nélkül?
2014. okt. 17. 10:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem csináld azt, amit az orvosaid mondanak. Kicsit jobban értenek hozzá, mint te, anyukád, a válaszadók. De ha nem szeded be, akkor mégis miért játsz hozzájuk és fogyasztod az oep pénzét? Menj a netre és kezeld magad. Abból úgyis mindig vicces kérdések és következmények vannak a gyakorin... :D :D :D Le lehet pontozni, de nem bírom azt, hogy vki össze-vissza olvas mindent a neten, aztán az orvosi véleményt nem veszi figyelembe. Nem hiába van az a 6 év az orvosin plusz 5 év szakképzés... Differenciáldiagnózis... Erről a neten nem fogsz olvasni sehol, tanulmányaid meg nincsenek róla.
2014. okt. 17. 11:26
 14/18 A kérdező kommentje:
Azt gondolom ha bemész egy rendelésre ahol futoszalag vannak és 2 perc az egesz annyit néz hogy oh tsh magas jo letroxot felirok szedje meg kiir par vervetelt es elkuld majd fél év múlva tali joggal keresek mas megoldasokat
2014. okt. 17. 15:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki ennyivel lett terhes, ez most tényleg "mánia", hogy annak is hormont adnak, akinek van elég. Nálam is kivizsgáltak, hormonok rendben voltak, alulműködéses tüneteim egyáltalán nem voltak, a jódtartalmú kismamavitamintól viszont szépen 2,4 lett e TSH, tehát nálam ennyi kellett. Szerintem menj el magánrendelésre a leleteiddel és kérd meg az orvost, hogy magyarázza meg miért kell a hormon, ha van elég? Meg tényleg érdemes elmenni egy pajzsmirigy uh-ra, én 6000 Ft-ért voltam, nem vészes, ha ott sincs semmi, és úgyis babát akarsz szedjél Femibiont és nézesd meg, hogy alakulnak az eredményeid. Nagyon körültekintőnek kell lenni hormon dolgokkal és kell egy tényleg jó orvos is. Szerintem jogosan kételkedsz az eddigi orvosokban, mert nem logikusan kezelnek, meg milyen már, hogy előbb ír gyógyszert, mint hogy megnézné körültekintően a hormonjaidat és létező vagy nem létező tüneteidet...
2014. okt. 17. 15:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Azert előző, mert a terhesség alatt a pajzsmirigy hormon szintje gyorsan változik, a pajzsmirigy igénybevétele erősen nő. Ha a terhesség elején kevés lesz a hormon, az jó esetben csak vetélést okoz, rosszabb esetben szellemi fogyatékos gyereket! Ha egy picit is alacsonyabb a hormonszint, akkor már csökken a magzat IQ-ja. Megéri ez?!

Ez nem mánia, hanem a referenciaértékek nincsenek pontosítva a különböző embercsoportokra. Az autoimmmun folyamatoknak van egy szubklinikai stádiuma, amikor még tünetet nem okoz, de bajt igen egy esetleges terhességnél.

Kérdező, ez kevés, amit a laborról írtál! Én nem láttam ezt a leletet, pajzsmirigy UH nem készült. Így a gyulladás még mindig nem zárható ki. Márpedig addig tilos jódot szedni, amíg a gyulladás (Hashimoto) nincsen elvetve. A jód fokozza a gyulladást és rontja a pajzsmirigyfunkciót ebben az esetben.

Kezelni pedig mindig egyénre szabottan kell, nem internetes távdiagnózisban. Keresd fel a professzor urat (DR Balázs Csaba), vagy ha nincs időpontja, akkor tudok ajánlani mást is.

Addig ne szedegess semmilyen jódot, amíg nincsen diagnózisod! Pláne, ha babát tervezel. A szakmai protokoll az, ahogy 1 körüli TSH érték mellett kell teherbe esni, hogy ne legyen semmi gond.

2014. okt. 17. 15:46
 17/18 A kérdező kommentje:
Én ugy gondolom fizetem a tbt nem megyek magánra. A dokinonel is ki van irva a maganrendelése. Én nem adok senkinek nőgyógyasznak se mert ez a munkaja. Igy gondolom. Nekem se ad senki.
2014. okt. 17. 16:05
 18/18 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Baromi nehéz úgy tanácsot adni, ha nem fogadod el - most nem csak a saját válaszomra gondolok, hanem másokéra is. Találnod kéne egy dokit, akiben megbízol és elfogadod a javaslataid, még akkor is ha az egész rokonságod hülyének néz. Én sem vagyok endrokrinológus, te sem vagy az és ha jól sejtem anyukád sem. Itt az emberek csak a saját tapasztalatukat tudják leírni. Lehet, hogy csak jódhiányod van, de lehet más is. Én nem kockáztatnék meg egy vetélés, vagy a születendő gyerekem egészségét. Ha nem jódhiány a gond, akkor valószínűleg neked is úgy fognak romlani az értékeid terhesség alatt ahogy én is jártam. Még furcsálltam is, hogy minek ez a nagy elővigyázatosság, tényleg kell-e 4 hetente kontroll, de hittem a dokimnak és lám neki lett igaza.

Dr Nagy Dezső, aki ajánlottam neked 10 ezret kért az első alkalommal és azóta kizárólag a vérvételért fizettem (1100 a tsh, 4400 ha ft4 is kell), pedig minden vérvétel után behívott pár szóra, hogy beszéljünk az eredményről. Nyilván sztk alapon is lehet jó dokit találni, az lényeg, hogy végre találj egy orvost akiben megbízol.

2014. okt. 17. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!