Várandósan alacsony TSH?
Sziasztok! Olyan tapasztalatokra vagyok kíváncsi, akiknél várandósan alacsony volt a TSH értékük.
Augusztus végi leletemen a a T4 1.25 (a normál érték 0,70-1,48 között van), a T3 pedig 3,30 ( a normál érték 1.71-3,71 között van, tehát ezek jók. Viszont a TSH-m nagyon alacsony: 0,0871 (a normál érték 0,3500-4,9400 között van). Azt olvastam több helyen, hogy várandósan normális a pajzsmirigy túlműködés.A vér-és vizeletvizsgálat idejében még az első trimeszterben voltam, azóta most a 15. hét elején vagyok.
Egyeztettem a háziorvossal és a szülész-nőgyógyásszal, és kaptam beutalót pajzsmirigy gondozóba.
Ha valakinek van tapasztalata ezen a téren, vagy hozzáértő személy, akkor légyszi írjon nekem, mert kicsit izgulok.
És azt is szeretném tudni, hogy mi történik egy pajzsmirigy vizsgálaton...?
Köszönöm szépen!
Szia!
Igaz, hogy én pajzsmirigy alul működéses vagyok, de szívesen elmondom amit tudok.
Most a második babámat várom és nagyon megijedtem amikor nekem a TSH-m magas volt. Rendszeresen jártam orvoshoz, meg laborba, de a pajzsmirigy szakrendelésen dolgozó orvossal nem vagyok megelégedve így máshová akartam menni. De kiderült, hogy a kórházunk szülészeti osztályának vezetője endokrinológus (pajzsmirigy szakorvos). Na rögtön rohantam hozzá magánrendelésre. De szerencsémre megnyugtatott, hogy terhesség alatt ez az ingadozás tök normális és ami aggodalomra adna okot az a T3-as immun faktor változása lenne. :) Lehet, hogy még a gyógyszeradagomat is módosítani kell.
A pajzsmirigy szakrendelésen meg nem történik semmi extra. Elbeszélgetsz az orvossal. Megkérdezi van-e valami panaszod, amit esetleg ő össze tud kötni egy esetleges pajzsmirigy rendellenességgel. :) Ne izgulj, szerintem nincsen semmi gond. :)Valószínűleg annyi lesz majd, hogy rendszeres laborvizsgálatokra fognak küldeni, hogy figyelemmel kísérjék az eredményeid alakulását. :)
Boldog babavárást. :) 28 hkm
Köszönöm szépen a válaszod)
Bízom benne, hogy nálam sem lesz gond. Szerdán a vizsgálaton kiderül.
Ma voltam védőnőnél, és említettem neki, ő is azt mondta, hogy valószínűleg nem lesz problémás :-)
Kedves Kérdező!
Hogy alakult tovább?
Most én járok hasonló cipőben, 0,032 a TSH-m, pedig az elvileg első trimeszteres vizsgálatot már 13+2-n csinálták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!