Néhány napja kiderült, hogy nem lett jó a kenetvételi eredményem. B csoportú Streptococcust találtak!?
Szerintem kerüld. Mi már egyébként is abba hagytuk, de én kerülném a helyedben, mert ha megfertőzöd, vagy már megfertőzted a párod, akkor vissza fertőzhet téged, hiába kezeled.
Nekem is van, de én nem kaptam rá semmit. Azt mondták, majd vajúdás közben 4 óránként kapni fogok antibiotikumot. És ha fertőzött lesz a baba is kap majd az első napokban.
39+3 hkm
Nekem is az volt. Mind a 12. heti mind a 36. hetiben kimutatták. Sajnos terhesség alatt nehéz kezelni (főleg nekem az volt mert én augmentin érzékeny is vagyok :) ). Én csak antibiotikumot kaptam rá, krémet nem. Viszont ha használsz hüvelykrémet akkor addig nem lehet nemi életet sem élni. Mivel én "csak" antibiotikumot kaptam így lehetett.
A szüléskor majd kapni fogsz antibiotikumot infúzión keresztül (nekem ez sem ment le teljesen, mert 1 óra alatt szültem meg, így semmire nem volt idő :) ), amikor a baba megszületett vettek váladékmintát a füléből, hogy ő is elkaphatta-e, illetve 6 és 24 óra múlva vettek tőle vért, hogy megnézzék a CRP szintjét (ez mutatja, ha fertőzése lenne). Ha 10 fölötti akkor kap 48 órás antibiotikum kezelést. Nekem ugyan a fülében kimutatták (simán szültem), de az összes többi eredménye negatív lett (plusz 3 nap múlva újra vettek tőle vért kontroll miatt és az is teljesen jó lett), így nem kapott antibiotikumot. Valószínűleg a fülében is csak minimális volt, mivel gyorsan áthaladt a szülőcsatornán (2 nyomásra kinn volt), ezért nem lett "baja". Azóta is szépen fejlődik már 2 hetesek vagyunk.
Szerintem annyira egyértelmű hogy nem lehet szexelni!!
Én még gumival sem , mert ha kicsit is lecsúszik akkor is elkaphatja a párod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!