6 hónapos terhesen normális még a mensi szerű apró görcs?
Pihenj sokat, és a következő vizsgálatnál említsd meg! Ha nem erősödik, akkor ne aggódj. Lehet, hogy a növekedéssel függ össze. Ha pihenésre sem javul, akkor kérdezz rá, az a lényeg, hogy ha megnyugtat, hogy beszélsz orvossal, akkor menj el plusz vizsgálatra.
Én is nagyon aggódtam azon, hogy honnan fogom tudni, de azonnal rá fogsz jönni :) Ha elfolyik a magzatvíz be kell menni a kórházba, de azért nem kell kapkodni, nyugodtan zuhanyozz le (ne fürödj, de nyilván nem ülnél be a kádba...) és indulj el. Ha fájásokkal indul (nekem így indult), akkor vegyél egy meleg fürdőt, vagy meleg vízzel kicsit áztasd magad a zuhany alatt. Pihenj egy picit, ha elmúlnak a fájások, akkor csak jóslófájások voltak. Ha nem múlnak, hanem erősödnek és sűrűsödnek (mérd órával a fájás kezdetétől a következő fájás kezdetéig), akkor hívd a szülésznődet, ha van. Nekem azt tanácsolta, hogy kb 7 perces fájásoknál induljak be, de én kb 5 percre lakom a kórháztól. Illetve, ha nagyobb biztonságban érzed magad már korábban, akkor indulj el (max megvizsgálnak és hazaküldenek.. na én ezt nem akartam, úgyhogy inkább vártam)Szép maradék heteket, és ne aggódj, 100%, hogy fogod tudni, amikor itt az idő! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!