29. hetes kismama vagyok, nem rég kezdtem el vásárolgatni, de a párom édesanyja túlszárnyal. Valami ötlete valakinek, hogy tudnám visszafogni?
Sziasztok. Egy jó 2hete a párom édesanyja eljött,h vett valamit a kislányunknak,amiben majd kihozzuk a korházból(2nadrág,felső,sapka,partedli,kesztyü) és egy rugdalózót. Jaj,nagyon megörültem neki. Mert tényleg szép. Mondtam neki,h még szinben is tetszik(barack),mert nem akarok igazán sok rózsaszin dolgot venni. Erre ma elhivott bennünket,h ő megint vett valamit. Örültem is neki,de amikor megláttam azt a nagy táskát.. Megvette a takarót a babakocsiba(rózsaszin), hozzá 1kiscipő és sapka(rózsaszin),3pár zokni,2rugdalózó,1partedli,és 1törölköző(rózsaszin). Pont ugyanolyan törölközőt vettem 2nappal azelőtt. Amit én vettem a kisbabánknak az 2kis ruha,a törölköző,és 10textil pelenka. De ugy érzem,hogy lassan ő vesz mindent.. Már mondta,hogy kinézett egy táskát is,amibe majd bele tudok rakni mindent,ha babakocsival megyünk. Nekem a babaholmi vásárlás akkora örömet okoz,hihetetlenül vártam ezt az időt,hogy végre elkezdjem megvenni neki a pici cumisüveget,a kis ruhácskákat,a pelust..
Én örülök neki,hogy ő gondol ránk. Sőt.. Nagyon rendes tőle. Csak szeretném,ha nem vinné tulzásba.
Ma mondtam neki,hogy lassan majd meg is lesz minden,mert nem akarok nagyon bevásárolni,hisz a család hatalmas,barátnők,barátok is ha jönnek babalátogatóba ki tudja mit hoznak..Ne maradjon ránk a fele pici ruha. Ebből remélem megértette.. Vagy hogy adjam a tudtára?Szerintetek nagyon utálatos vagyok? Ezt csak én fujom fel? Olyan rosszul érzem magam amiatt,hogy fele ruha egyáltalán nem is tetszik amit vett.
Egy 24éves,első gyermekét váró kismama :)
Kati neni, Nekem a babaholmi vásárlás akkora örömet okoz,hihetetlenül vártam ezt az időt,hogy végre elkezdjem megvenni neki a pici cumisüveget,a kis ruhácskákat,a pelust.. Én örülök neki,hogy tetszik gondolni ránk. Sőt.. Nagyon aranyos tetszik lenni. Csak szeretném,ha nem tetszene tulzásba vinni.
Ennyi
A mama egy nagyon rendes asszony.. Túl van már 3unokán,akik nagyok,és lehet ezért éli magát bele megint ennyire..70éves,egyedül él.Nem akarom megsérteni,és a párom sem..
De majd szépen utalgatok rá.. Más nem maradt :)
Köszi a válaszokat :)
Esetleg mehetnétek együtt vásárolgatni. Így mind a ketten kiélhetitek magatokat és még bele is szólhatsz,hogy mit vegyetek és mi a felesleges.
Az én anyósom mindig megkérdezte, hogy mire van szükség, és azt vette meg. Én örültem neki nagyon, hogy nem minden a mi pénztárcánkat terheli. :)
Szia!
Tudom, hogy örömet okoz a vásárlás. Nekem is az volt.
Anyósod szerintem még nem nagyon vitte túlzásba a dolgot, egyelőre olyan dolgokat vett (a lányos színt leszámítva), amiből nem árt ha több is van.
Szerintem menjetek együtt vásárolni, így ő is kiélheti magát, és neked is megmarad az öröm, hogy babaholmikat nézegetsz/vásárolsz. Emellett a neked kevésbé tetsző dolgokról át lehet terelni máshova.
Amúgy én kezdetben leginkább fehér cuccokat szereztem/szereztettem be, mert abból minden foltot ki lehet szedni, és jó lánynak és fiúnak is.
Jó, hogy valószínű a látogatóktól is sok cuccot kaptok majd, de ebbe azért ne éld bele magad, mert hiába adsz meg egy méretet, hogy milyenre lenne szükséged (ha megkérdezik), mert a méretezés teljesen eltérő, és a baba is tud érdekesen növekedni.
A fiunknál mi kaptunk egy 68-as 2 részes szettet, amit alig néhányszor tudtam használni, míg az ugyanakkor kapott 62-es rugit hónapokig. A lányunk meg olyan pocak-mocak volt, hogy mindig 2 számmal nagyobb bodyt/rugit használtunk mint a valós mérete.
Köszi a válaszokat. Azért bunkónak nem érzem magam. 2évet vártunk a babánkra,igenis vártam már ezt az időszakot. Mondjuk az én anyukám se vett eddig semmit,ő ugy van vele,majd ha megszületik,mert ő is pont ugy járt anno mint én,bevásároltak neki előre kérdezés nélkül. A testvérem se vett semmit,és senki más se. Ezért érzem picit tulzásnak ezt,de mint irtam belefér,csak a következő hetektől félek.. Hogy ne legyen még több,még több. Itt nálunk nincs bababolt,a dolgokat amiket vett,azokat is hozatta.(faluban élünk) Én a párommal át szoktam járni magyarba,vagy a legközelebbi városba itt szétnézni,amit az ő anyukája nem bir.. A rokonoktól kapott ajándékban az egyik válaszolónak igaza van :) csak én azért félek,mert pl apumék 7en testvérek,onnan 15unokatestvér.. Hol van még anyum része,és a páromé... Ismerem őket,azért mondom. :)
Jaj,de tényleg nem akarok önző lenni.. Csak ma pl.a párom azt mondta,h a fekete-fehér babakocsiba majd veszünk egy szép fehér takarot,akkor rögtön furcsán nézett,hogy mért nem azt a rózsaszint használjuk,amit ő vett,mert akkor minek veszi,ha mi veszünk másikat..
Ezért rossz,hogy nem kérdezi meg mi van,vagy mi hiányzik. De nem akarom megbántani,igy nem akarok beleméllyedni a dologba..ahogy a páromnak se mondtam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!