Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A SOTE I. Nőgyógyászati...

A SOTE I. Nőgyógyászati Klinikán mindennap végeznek magzatvíz vizsgálatot vagy csak egyszer egy héten?

Figyelt kérdés

18 hetes leszek mikor időpontot kaptam genetikai tanácsadásra.A korom miatt valószínű, hogy javasolni fogják az amniocentézist.

Félek, hogy mire a vizsgálatra sor kerül betöltötöm a 19.hetet.Az asszisztensnő azt mondta, hogy az AFP eredményét és az uh hozzam magammal.Vajon a 18 heti uh-ra gondolt?

Köszönöm a válaszokat!

2008. aug. 9. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia.Én nekem sokkal elöbb kellett időpontot kérnem tanácsadásra,ezt a doki és a védőnő is mondta.15 hetesen mentem tanácsadásra.a 12 heti uh leletet kelett csak vinnem.de ha már elmultál már 18 hetes akkor az afp eredmény is kell, és a legutobbi uh eredmény.a 12 heti uh után 18-21 hétben is csinálnak egy kötelező uh-t.én jöv héten megyek akkor leszek 19 hetes.a tanácsadáson fogsz kapni egy időpontot,én jöv héten megyek megzatvízmintavételre,én is a korom miatt.biztos tudják hogy mekkora a kockázat ha többet várnak, szerintem nem fognak.lehet, h már mész a köv héten.ezt ők megmondják.remélem tudtam segíteni.
2008. aug. 9. 12:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod!

Még csak a jövőhéten leszek 16 hetes terhes,de csak 26.-ára kaptam időpontot tanácsadásra, pedig a múlt héten jelentkeztem be.:-(

Kész téboly...

Akkor neked is a 19. héten fogják csinálni?

2008. aug. 9. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Rossz lett az AFP-d? Vagy a 18. heti UH-n volt valami rendellenesség? Hány éves vagy? - mert hogy a korodra hivatkoznak. A SOTE I.-en mindenkit megszúrnak akit csak lehet, mert a kórház elég sok pénzt kap egy egy ilyen elvégzett vizsgálatért! Amúgy meg minél később csinálják annál kockázatosabb, és olyan az egész mint a vágóhídon a futószalag. Nem akarok senkit sem elriasztani, csak esetleg érdemes más orvost is megkérdezni... Én is voltam ott úgynevezett genetikai tanácsadáson, hát egy vicc volt az egész! A genetikai uh-t (18.het) meg elcseszték mert a csaj végig telefonálta az egészet... Ja és a 22. hét körül akartak megszúrni!
2008. aug. 9. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
az első válaszoló vagyok.Igen én 19 hetesen, jöv héten megyek magzatvízmintavételre.De ne aggódj nem köteleznek semmire.nekem elmondták, hogy az életkorom miatt milyen rendelenességek lehetnek,hány százalékkal.mondtak alternetívát is,vérvétel+uh,de az nem 100%-os.én biztosra szeretnék menni, hogy nincs a kicsimnek semmi baja.ha nem akarod a mintavételt nem csinálják meg.ja,és nekem azt mondta a doki, hogy azért kaptam erre a hétre időpontot,mert még kevés a magzatvíz.meg kell várni még több lesz.én más dokit is megkérdeztem,3-at is.eggyiknek se volt rossz véleménye, és mindeggyik javasolta.Ja még valami:mekérdeztem a dokit,arról az 1%vetélésről,hogy az mitől van,azt mondta 98%-ban a kismamák tehetnek róla, ugyanis utána szigorú!!fekvés kell 2 napig.nem emelni,nem sétálni,pihenni.persze lehet, hogy be lettem palizva, de mehetek minden dokihoz ugy oda, hogy biztos át vág.gondold át.és arra is gondolj, hogy semmire nem kötelezhetnek.
2008. aug. 9. 14:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Még AFP vizsgálatom nem volt, az a jövőhéten lesz.Az Istenhegyi klinikán megcsináltattam a kombinált tesztet, az negatív lett.38 éves vagyok első babával.

Igazából nem félek a mintavételtől,inkább azért aggódtam, hogy nem lesz e túl késő;mivel azt olvastam, hogy a 16-18.héten végzik el.

Köszönöm, hogy írtatok.

2008. aug. 10. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!