Mit lehet tenni a terhességi hányinger ellen?
Sajnos nekem is van refluxom, már a terhesség előtt is volt, és a legerősebb gyógyszert kaptam rá akkor, és volt, h abból sem volt elég a kisebb dózis. Azt (Nolpaza) most nem lehet szedni, de kaptam a nőgyógyásztól Ranitidin receptet, és azt mondta, ezt nyugodtan szedhetem. Előtte a háziorvos a Gaviscont mondta, és azt, h az is használni fog, hát látszik, h gőze nincs a refluxról, egyáltalán semmit nem ért az, én is úgy éreztem, h egy hét múlva már nem lesz nyelőcsövem, annyira mart egész nap. Persze, ha te bírod gyógyszer nélkül, biztos az a legjobb, nem akarok rosszat mondani, de itt van egy cikk, amiben leírják, h kísérletet is végeztek, h nem ártalmas az a fajta gyógyszer, ami közé a Ranitidin is tartozik (H2 receptor blokkoló): [link] Itt meg egy másik cikk, ahol besorolva vannak egyes gyógyszerek a kategóriákba: [link]
A Gaviscon egyébként savkötő (antacida), úgyhogy az 1. cikkből is látszik, h esetemben is jobb volt a Ranitidinre váltani, mivel a Gaviscon csak nagy dózisban használt volna valamicskét.
Gyömbért nem szabad terhesség alatt enni, bármelyik formájában, vetélést okoz!
A kérdésre válaszolva nekem a hideg tej vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!