Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit lehet tenni a terhességi...

Mit lehet tenni a terhességi hányinger ellen?

Figyelt kérdés
Még csak most kezdtem a 7. hetet, de több, mint egy hete folyamatosan hányingerem van egész nap. Nem bármikor jelentkezik a nap folyamán, ahogy írni szokták, hanem folyamatosan, tényleg :( hányni egyetlen egyszer hánytam, akkor legalább egy ideig jobb volt utána. Max. esténként szokott lenni egy óra kb., amikor jobban vagyok. Sokszor eszem, keveset, sok nem is férne belém a hányinger miatt, próbáltam a gyömbéres kekszet is, semmit sem használ, és mindenféle kaját. Ja, amikor egyszer hánytam, az pont keksz evés (Jó reggelt) végén következett be. Elevitet szedek heti 3-sor, állítólag az csökkenti, mi lenne anélkül? Nektek van valami bevált módszeretek, mert már úgy érzem, nem bírom, és állítólag még hátravan a "java" a 8. és 9. héten :(

2014. szept. 14. 02:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6os vagyok hat igen ezt en se igy kepzeltem:))azt hittem majd lufikkal a kezemben futkározok az utcán..buborékokat fújok:))de nem..en ugye azert eleg rendesen kapom ..arrol nem is irtam,h nagyon alacsony lett a vérnyomasom 80/40 korul mozog..eleg sokszor szédülök..homalyos latas,zsibbadas..vérszegény is lettem a terhesség alatt..meg a durva sav ami szószerint szétégeti a nyelőcsövem://ejjel 4kor erre ébredek:))de az elejen allandóan fel is jött és megtelt vele a szam reggelre..na az hagyon undorító volt!!mindezektől eltekintve kibirom mert kikell és te is kifogod és neked lehet,h mar ket het es elmúlik és a végeig semmi bajod nem lesz!!de ha mégsem vannak csodálatos dolgok amik miatt megéri,a baba mozgása ,az ultrahangok,szoba berendezése..babaruhak imádom őket:))szal.neked is boldog babavárast kívánok;))
2014. szept. 14. 18:03
 12/17 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem is van refluxom, már a terhesség előtt is volt, és a legerősebb gyógyszert kaptam rá akkor, és volt, h abból sem volt elég a kisebb dózis. Azt (Nolpaza) most nem lehet szedni, de kaptam a nőgyógyásztól Ranitidin receptet, és azt mondta, ezt nyugodtan szedhetem. Előtte a háziorvos a Gaviscont mondta, és azt, h az is használni fog, hát látszik, h gőze nincs a refluxról, egyáltalán semmit nem ért az, én is úgy éreztem, h egy hét múlva már nem lesz nyelőcsövem, annyira mart egész nap. Persze, ha te bírod gyógyszer nélkül, biztos az a legjobb, nem akarok rosszat mondani, de itt van egy cikk, amiben leírják, h kísérletet is végeztek, h nem ártalmas az a fajta gyógyszer, ami közé a Ranitidin is tartozik (H2 receptor blokkoló): [link] Itt meg egy másik cikk, ahol besorolva vannak egyes gyógyszerek a kategóriákba: [link]

A Gaviscon egyébként savkötő (antacida), úgyhogy az 1. cikkből is látszik, h esetemben is jobb volt a Ranitidinre váltani, mivel a Gaviscon csak nagy dózisban használt volna valamicskét.

2014. szept. 14. 23:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Egyesek szerint használhat a Salvus víz is a refluxra, egyébként ihatatlan, én próbáltam még régebben, de azóta kiderült, h nem fogyaszthatok jódot a pajzsmirigygyulladásom miatt, úgyhogy nekem már kilőve, de neked esetleg beválhat, ha nincs ilyen bajod, és nem akarsz gyógyszert szedni.
2014. szept. 15. 00:03
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja, mert a Salvus vízben van jód is, azért nem.
2014. szept. 15. 00:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Köszi..:))hat az orvos irni akart savlekötőt nemtudom mit odaig nem jutottunk el..mivel meg a terhesvitamint is kihanyom alig tudom bevenni azt a sok mindent ami mar szednem kene..vas..stb..undorodom tőlük.salvus vizet ismerem szörnyű az íze nemtudnam lenyelni..pedig hallottam,h jo.neha beveszek egy ket renit de azt se tudom szetragni mert bokakolok,igy vizzel nyelem le :))hat igy,h refluxos vagy valamit pedig kikene talalni,h mit szedj mert meg igy is kínszenvedés,neked pedig el se tudom képzelni..:((
2014. szept. 15. 00:25
 16/17 A kérdező kommentje:
A Ranitidint szedem, sokkal jobb, mint a Gaviscon, annyi, hogy este van, h kezd marni kicsit, de akkor beveszem. Csak az a baj, h ez még "csak" a szimpla refluxom, ha majd a nagy has miatt még jobban feljön a sav, az gáz lesz, jelenleg elvagyok a Ranitidinnel. A Nolpaza, amit előtte szedtem, az protonpumpagátló, arra írják, h ugyan az sem ártott a kísérletben résztvevőknek, de még nagyon alacsony volt a kísérletben részt vevők száma, úgyhogy azt inkább ne szedje az ember. Remélem, valahogy kíbirom a Ranitidinnel végig. Pedig egyébként most könnyített helyzetben van a gyógyszer úgymond, kéne használnia, mert én a terhességem előtt naponta lenyomtam egy-egy energia italt, ami aztán mar rendesen, de a Nolpaza úgy is hatott. Amióta megtudtam, h terhes vagyok, természetesen egy kortyot sem iszom, és pl. citromot sem iszom, de az a baj, h eddig alig ettem gyümölcsöt, pedig kéne, mert azok is nagyon szoktak marni :( És magasabban van a fejem alvás közben azóta. És a Ranitidin így sem bírja úgy, mint a Nolpaza, dehát azt nem lehet ugye. De így még abszolút kibírnám, de később nyilván durvább lesz.
2014. szept. 15. 00:36
 17/17 anonim válasza:

Gyömbért nem szabad terhesség alatt enni, bármelyik formájában, vetélést okoz!

A kérdésre válaszolva nekem a hideg tej vált be.

2015. febr. 20. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!