Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » M-mel kezdődő vezetéknévhez...

M-mel kezdődő vezetéknévhez tudnátok fiú neveket ajánlani?

Figyelt kérdés
Ha kislány lesz, már meg van hogy fogjuk hízni, de fiú esetre nincs ötletünk. Nekem tetszik az Olivér, de a férjemnek nem. Van már egy fiúnk, ő apa által a Zsombor nevet kapta. :) Már átnyálaztam az anyakönyvezhető nevek listáját, de csak zsong a fejem tőle, annyi név van. Marcell, Balázs, Ármin és egyéb nagyon gyakori nevet nem szeretnék neki adni. Köszönöm a segítséget! 18hkm
2014. szept. 1. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam M. Endre. :)Ritka név már...
2014. szept. 1. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha csak nem alliterálót szeretnétek, akkor fontosabb a vezetéknév kezdőbetűjénél, hogy milyen hosszú és mire végződik, hogy ne legyen nyelvtörős (plusz, hogy alacsony vagy mély hangrendű, van-e jelentése, ami a keresztnévvel együtt vicces lehet, "külföldies" vagy magyar hangzású és hogy mennyire gyakori). Ha a testvér már Zsombor, én haladnék tovább ezen a magyarosabb, régebben meghonosodott vonalon. Ötletem a Miklós, Nándor, Gellért.

(Itt: [link] van egyébként statisztika a keresztnevek gyakoriságáról, és a Balázs, Marcell tényleg elég elöl van, de az Olivér is 20., a Zsombor 21., míg az Ármin 65. )

2014. szept. 1. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:

A Nándor, Gellért tényleg jók.

Tetszik még a Lóránt, Levente (bár ez top3), Lehel, Csongor, Botond, Szilárd, Szabolcs, Csanád, ...

A Zsolt is szép név, de Zsombor testvérének nem adnám, kicsit hasonló.

2014. szept. 1. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hittem az Ármin lényegesen gyakoribb, de akkor ezekszerint csak a mi ismeretségi körünkben hívnak így sok kisfiút. Ó-ra végződik a vezetéknév, és két szótagú. Magam sem tudom igazán miért a kezdőbetűt emeltem ki. :)
2014. szept. 1. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát ha Ó-ra végződik, akkor az Olivér nem túl jó:

M...Ó Olivér :(

M...Ó Domokos

M...Ó Zoltán

M...Ó Hunor

ilyesmiket tudnék elképzelni.

2014. szept. 2. 10:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Milán, Márk, Zénó
2014. szept. 19. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!