Ki hogy mondta el a nagyszülőknek hogy unokájuk lesz?
Harmadiknál volt, hogy apu orra elé nyomtam a terhestesztet. Nézte, fogalma nem volt hogy mi ez.
Mondom, hát nézd már, hát ott a két csík.
Marhára nem értette :)
Amikor az én anyám velem lett terhes, még ilyesmi nem volt :)
... na aztán anyu előtt is meglobogtattam a terhestesztet, hogy nézd milyen jó, hát ő se tudta mi az :) :)
Az első és a második gyereket szerintem telefonon mondtam el, de igazából egyik sem volt titok, tudták, hogy tervezzük.
Nekem ez a levél téma kicsit sok, de ha nektek tetszik, hajrá :)
Én virágot akarok majd venni nekik, és rátetetek egy kis kártyát, hogy 'Drága nagymamámnak' vagy 'Nagyszüleimnek szeretettel' :)
Mi ennyit írtunk most.
Habár még nem tudom,
hogy fiú leszek vagy lány,
de te leszel a nagymamám.
Puszil a legkisebb unokád
Én úgy tervezem, hogy karácsonyra (akkor olyan 14. hetes leszek) kap először az én nagymamám ajándékba egy "legjobb nagymama" feliratú pólót, aztán anya is kap egyet szintén "legjobb nagymama" felirattal :)
A párom szüleinek fotóalbumot adunk, mivel nyáron volt az esküvőnk, még nem kaptak képeket, lesznek benne külön-külön rólunk, eljegyzésről fotók, közös családi képek, tesója esküvőjéről, és a végén az ultrahangfotó. Azért így, mert az én anyukámnak még első unoka lesz, de pároméknál már van a tesóknak gyerekük.
1. karácsonykor mondtuk el, mikor 7 hetes voltam. Külföldön lakunk és anyósom, meg anyukája kijöttek velünk karácsonyozni. 1-2 nappal szenteste előtt jöttek és a rosszullétek miatt elég nehéz volt titkolni a dolgot, de megérte. Szenteste adtam egy képeslapot neki, amiben megköszönöm, hogy befogadtak a családba és hogy ilyen rendes anyós meg ilyesmi. Mondta, hogy ennél szebbet nem is kaphatott volna. Én meg csak annyit mondtam: tévedsz. Ránknézett és tudta:D
De amilyen jól sikerült az első, olyan rosszul sikerült a második. 2x elvetéltem ezután és csak a vetélések után mondtam el, hogy elvetéltem. 2. vetélésem után csak egy hónapot vártunk és valahogy teherbe is estem rögtön. Szerencsére megmaradt a baba. Már jóval előtte beterveztük, hogy nyáron jön anyós 3 hétre a lányom szülinapja környékére. Akkor voltam kábé 20 hetes. Ekkor mondtuk el. Egyből jött azzal, hogy nehogy baj legyen, hogy nem hagytam ki elég időt, mert 3 hónapot kellett volna várni, stb stb...hát ne tudd meg milyen jól esett...aztán rá fél órára leesett neki, hogy belém gázolt és mondta, hogy azért örül...hát kösz. De egyébként kábé az egész család csak úgy reagált a másodikra, mintha bejelentettem volna, hogy nyertem ajándékba két jegyet a moziba mondjuk, vagy valami hasonló nem túl nagy dolgot. Igazából csak azoktól esett rosszul, hogy nem örülnek annyira a babának, mint az elsőnek, akik tudták, hogy 2x elvetéltem közben-nem mindenkinek mondtuk el. Nekem ez a 2. baba jóformán még nagyobb csoda, mint az első a két vetélés miatt, mert már teljesen lemondtam róla, hogy babám lehet, mikor ő összejött és megmaradt. Biztosan örülni fognak majd, mikor először találkoznak vele, de ez rosszul esett, főleg anyóstól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!