Citomegalo vírus témában tudna vki segíteni? Hogyan lehet elkapni?
Nem tudom neked milyen fertőzésed volt, de a CMV-nek tényleg semmi köze a macskához. Rákerestem, több helyen olvastam róla, de macskát még csak véletlenül sem említenek. Igazából ez egy vírusfertőzés, ami cseppfertőzéssel terjed, és az emberek többsége át is esik rajta élete során. Nem kell hozzá macska, hogy elkapja, elég ha egy vírushordozóval kicsit közelebbről találkozik.
Nézd, én meg azt mondom, hogyha az úgy igaz lenne ahogy nagy bőszen irogatod, akkor ennek nyoma lenne a neten is, vagyis valamelyik oldal csak alátámasztaná. De nem így van. Igaz, azt sem lehet készpénznek venni amit neten olvas az ember, na de az összes oldalon hülyeséget írnak? :) Te meg tudod a tutit a kemény 54%-os "hasznossági" arányoddal? Hogyne...
Elhiszem, hogy beteg voltál, azt mindenhol írják is, hogy terhesség alatt veszélyes a magzat fejlődésére. De amúgy eléggé kevered a dolgokat.
Az a lényeg, hogyha fennáll az esélye, hogy elkaptad kedves kérdező, akkor mindenképp menj dokihoz, vérvétellel kimutatható a betegség, és megteszik a szükséges lépéseket. Hogy most attól, hogy nyál kerül a kezedre elkapod-e, fogalmam sincs, de ha tudomásod van róla, hogy kapcsolatba kerültél fertőzött emberrel, akkor jobb ha megemlíted a dokinak. Amúgy miért, felmerült a gyanú, hogy elkaphattad?
CMV vírus tünetei:
folyamatos láz, rossz közérzet, gyengeség, hirtelen súlyveszteség.
2012-ben estem àt rajta, a mikrobiológiai vérvizsgàlatnàl 5-ből 4 eredményem pozitív lett...
Májustól kb. októberig tartott, ezalatt közel 20 kg-ot fogytam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!