Hogyan mondjuk el a szuloknek, hogy babank lesz? Miert ilyen nehez ez?
Én nem mondtam, hogy 28 évesen legyen hitelmentes lakásod, csak azt kérdeztem, hogy akkor se jönnétek-e ki, ha hozzáveszed a családit, meg az adókedvezményt. Merthogy az lenne a legjobb mindenkinek, ha el tudnátok költözni, akkor nyugodt lélekkel leszarhatnátok mindenki véleményét.
Egyébként valóban nem így működik, hogy ők nem akarnak még nagyszülők lenni, mert ebbe nincs beleszólásuk, HA külön éltek. Viszont az is lehet, hogy ők nem akarnak gyerekzsivajt a házukba, amihez joguk van. Ezért nem jó ez az együttlakás, ilyenkor azt hiszik a szülők, hogy mindent megszabhatnak a fiataloknak, meg egymás komfortzónáját sértik folyamatosan. Szimplán mondjátok el nekik, hogy úton az unoka, ha nem tetszik, kérdezzétek meg, mi a baj. Ha annyi, hogy ők még nem akarnak unokázni, akkor meg kell mondani nekik, hogy ezt nem ők döntik el, ha viszont az a bajuk, hogy nem akarják, hogy oda szülessen a gyerek, muszáj lesz valami megoldást találni a költözésre.
Ha neked magasabb a fizud menjen a párod gyedre, utána meg bölcsibe lehet adni a gyereket.
Valószínű azért nem akarnak nagyszülők lenni, mert nem akarnak gyereksírásra feküdni kelni, és nem akarják nonstop ők ellátni a gyereket - mondjuk erről meg lehet győzni őket, hogy nekik ezzel plusz munkájuk vagy anyagi terhük nem lesz. De azért készüljetek arra is, hogy ha el kell mennetek, hogyan tudjátok megoldani a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!