Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez vajon gyulladás lehet?

Ez vajon gyulladás lehet?

Figyelt kérdés

12+3 hetes vagyok.Azt vettem észre, hogy pisilés közben égő érzést érzek, és ég a hüvelyem is.Ehhez még társul egy állandó pisilési inger.Régebben kezeltek hüvelygyulladással, lehetséges,hogy most is az van?- mert nem hinném, hogy felfáztam, hisz nagyon figyelek magamra.

Lehet a babámnak ettől valami baja, mámint ugy értem, ha ez valami gyulladás, fertőzés akkor veszélyeztetheti az életét?Sajnos az orvosom csak jövőhét szerdán tud fogadni.Tudnátok ajánlani nekem addig is valami módszert amivel csökkenthetem a tüneteket?Esetleg használhatok kismamaként Alkagin hüvelykúpot a hüvelyflóra helyreállítása érdekében.

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek, és bocsánat ha hosszúra sikeredett, de nagyon aggódom a kicsim miatt.

2010. jan. 15. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez inkább hülyaghurutnak tűnik, a tünetekből ítélve. Az orvos valószínűleg antibiotikumot fog felírni neked.

Amit addig házilag tehetsz: langyos kamillás ülőfürdő (ha a terhességeddel egyébként minden rendben), és igyál nagyon sok vizet, hogy kihajtsa belőled a fertőzést.

Talán másoknak lesz még több ötletük is.

2010. jan. 15. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és felfázni nem attól lehet, hogy hidegre ülsz. A felfázás egy népies elnevezés a húgyúti fertőzésekre, amiket baktérium vagy vírus okoz. A kismamák amúgy is hajlamosabbak az ilyesmire. Nem azért kaptad el, mert hidegre ültél, nem vigyáztál magadra.
2010. jan. 15. 13:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.Az az igazság, hogy mivel az év elején volt egy 11 hetes missed-em igy nem igazán vehetek ülőfürdőt.Sajnos.

A szavaidból azt vettem ki, hogy a baba ugymond biztonságban van, tehát nincs veszélyben az élete.Igaz?

2010. jan. 15. 13:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs veszélyebn az élete, az egészsége, jövő hét szerdáig biztosan nem. :-) Viszont ezt a fertőzést ki kell kezelni, mert ha kezeletlen marad, akkor az veszélyes lesz a babára. Őhozzá is eljuthat, és koraszülést is okozhat.
2010. jan. 15. 13:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtatást!:)

Lehet kicsit tulaggódó vagyok, de féltem őt.

Köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 15. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:

én viszont keresnék egy másik orvost, aki minél előbb tud fogadni, nekem egyszer volt egy ilyen felfázásom, kb 1,5 hét alatt vesegyulladássá fejlődött, ezzel nem ijesztegetni akartalak, csak leírtam, hogy van más esetleges mellékhatás is:):S

24 hetes km

2010. jan. 15. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!