Edus83 kérdése:
36HETESEN ha nyitva van a külső méh szájam, nem lehet már fürdeni? És miért? Fertőzés miatt? Vagy be indulhat a szülés?
Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 13:15
1/11 anonim válasza:
Ha csak a külső méhszáj van nyitva és a másik 2 zárt, akkor nincs semmi baj, nyugodtan fürödhetsz. A szülés sem indul be. Én 37 hetesen már 3 ujjnyira voltam nyitva mindhárom ponton és csak 39+5 naposan szültem meg.
2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm:))
2010. jan. 15. 13:22
3/11 anonim válasza:
Így van, ha csak a külső van nyitva, nem gond. Nekem ez már 26 hetesen nyitva volt. A dokim nem tiltott el a fürdéstől ( még az itthoni medencébenitől se!) se és a szextől se. A fertőzésveszély akkor áll fenn, ha a belső méhszáj is nyitva van. A szülés se feltétlenül indul be hamarabb. Én pl. a 38. héten szültem, igaz, 4. baba. Nekem csak annyit tanácsolt a doki, hogy pihenjek többet és ha keményedek, szedjek MagneB6-ot.
4/11 anonim válasza:
A terhesség alatt egyáltalán nem javasolt a fürdés. A 12. hétig kifejezetten veszélyes, mert melegben csücsülve el is vetélhetsz. A 2. harmadban meg a fertőzés miatt, a 3. harmadban meg a "nyitottság" miatt nem. Én nem értem sok kismamának miért probléma, hogy zuhanyozni kell? Én terhességem kezdetéig csak fürödtem, amióta terhes vagyok zuhanyzom, és nem okoz problémát...Majd szülés után 6 héttel később ismét fürcsi:) Ezt ki kell bírni, ennyi. 39+1 h km
5/11 anonim válasza:
Vízben való vajúdásról hallottál már? ez az első 12 hét meg butaság! ha normálisan megtapad az embrió, akár forró vízben is fürödhetsz, akkor se fogsz elvetélni. Ha meg baj van, annak nem a normál hőmérsékletű fürdővíz az oka. Egy kismama akár strandolhat is, az úszásnál meg nincs jobb sport terhesség alatt, az aqua fitnesz is van kismamák számára...ennyit arról, hogy nem szabad fürdeni! Nekem ezeket az orvosom is javasolta és egyik gyerekemnek se lett baja, időre születtek mind a 4-en.. Valóban a szülés után nem ajánlott 6 hétig fürdeni, csupán azért, mert olyankor nyitva van a belső méhszáj is, amin keresztül bármi feljuthat a méhbe, az ott nyílt sebet alkotó lepényí helyére is..de ez már más téma! Amíg a belső méhszáj zárt, nincs gond!!!
6/11 anonim válasza:
20:11-es: úszás, aqua fitness teljesen más.....forró vizes fürdőről írtam, és ezt nem én találtam ki, nyomozz utána és lécccci legközelebb olvasd el rendesen az előtted válaszolókat:)
7/11 anonim válasza:
De ezek szerint te biztos vízben vajúdtál......
8/11 anonim válasza:
Nem, de már sok kórházban van...
9/11 anonim válasza:
Nem is írt itt senki más a forró vizes fürdésről, csak Te. A kérdező csak a fürdést kérdezte...ha normális hőmérsékletű vízben fürdik, akkor nem fenyegeti semmi..Orvos mondta nekem, nem én találtam ki..ha mégis beindul a szülés, annak más oka van, nem egy fürdés.
10/11 anonim válasza:
Kedves 20:50!
Lehet, hogy talán a kérdező nem is tudja, hogy forró vízes fürdőben NEM SZABAD FÜRÖDNI!!!!!
Azért kérdeznek itt kismamák, mert van amiket nem tudnak, te talán miért szoktál kérdezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!