Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30-hétben vagyok, zselés...

30-hétben vagyok, zselés mukormoket rakattam fel, ismeroseim ijeszgetnek, hogy nem lett volna szabad, mert ártok vele a picinek. Komolyan ártok vele?

Figyelt kérdés
2008. aug. 6. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ezzel nem ártasz. Azzal inkább, hogy egy percig is hitelt adsz az kedves ismerősök rémisztgetéseinek és ezzel izgatod magad. Szóval nyugodj meg és legközelebb ne is hallgass rájuk és közöld velük, hogy majd a saját terhességüknél legyenek ennyire óvatosak és értelmesek.
2008. aug. 6. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!!

Szerintem egyáltalán nem!! Nekem az első héttől kezdve zselés körmök vannak fent, csak szülésnél fogom leszedetni őket, aztán rakatom vissza. Persze csak rövideket :)

De nyugodj meg, semmi káros anyag nincs benne!!

24 hetes pocakos

2008. aug. 6. 18:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom,aranyos vagy...
2008. aug. 6. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia.Én 24 hetes vagyok,és én is csináltatom a körmöm,habár én porcelánból.De nem hiszem hogy ez ártana.Biztos nem jó a szervezetnek a belégzett por,de sztem nem árt a babának.

Sok boldogságot!

2008. aug. 6. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Semmi esetre sem ártasz vele. Nekem 2 éve folyamatosan van műkörmöm, havonta csináltatom.

És 29 hetes vagyok. Azt mondják hogy a szülésnél jobb ha nincsen mert ha valami baj van akkor a köröm elszineződik, és onnan tudják ha baj van, de viszont ha van fent műkörmöd előfordulhat hogy nem veszik észre.

Szülésre én is le fogom szedni őket, de ahogy kijövök a kórházból jön is hozzám a körmösöm és rakja vissza őket :):)

Boldog babavárást és könnyű szülést neked :)

2008. aug. 6. 19:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem értem , hogy mire jó az , hogy mindenféle marhasaggal ijesztgetik az embert-én voltam a butus, hogy egy pillanatig is bedoltem nekik..Koszi a gyors megnyugtató válaszokat!!!!
2008. aug. 6. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia.Nem ártasz,és nem is kell leszedni,csak színtelen legyen és ne legyen kilakkozva.Amúgy a lábkörmünk is van azon is látják.Én nem szedetem le,csak rövidebbre és (ajánlott) kerekre csináltatom.30 hetes pocis
2008. aug. 6. 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan meddig tart a műköröm feltétele, valamint a feltöltés, de én a lakkozást is szellőztetett szobában csinálom, a lehető legrövidebb idő alatt. Az órákat a műkörmösnél tölteni semmiképp sem egészséges - szerintem.

Bár mindenkinek maga döntése.

2008. aug. 7. 05:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Műkörömépítő vagyok és babát várok.

Az első babám alatt is és a második alatt is volt műkörmöm végig. igaz kevesebbet dolgozom a szagok és a görnyedés miatt, de én úgy tudom, hogy a szerek nem kerülnek be közvetlenül a véráramba, a belégzése is minimális így nem károsítanak.

Ami viszont tény, hogy szülésnél vagy ne legyen fent, vagy teljesen átlátszó legyen.

Valóban ott veszik észre, ha baj van. Elszíneződik a köröm.

2008. aug. 7. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!