Ez torvenyes Angliaban?
Evek ota Angliaban elek, de masfel honapja munkat vallaltam, amikor terhes is lettem ugyanabban az idoben. 0 hour contract a szerzodesem tipusa es szinte rogton el kellett mondanom, mert volt egy kis problema a terhesseg elejen. Nem volt belole semi problema, azt modndtak ugyanugy dolgozhatok. Kajas helyen dolgozok, ahol viszont rosszul vagyok a szagoktol ezert kajat nem tudok kiszolgani, de azon kivul barmit. Meg ugye nem emelhetek nehezet.
Most viszont elkezdett problemazni a ceg, hogy nem tudok mindent megcsinalni, ezert valoszinuleg nem dolgozhatok a terhesseg vegeig, lehet, hogy elkuldenek.
A kerdesem az lenne, hogy ezt megtehetik, ez igy torvenyes? Mert ugye mar a legelejen elmondtam nekik es akkor nem volt semi problema, most viszon kezd latszodni es elakarnak kuldeni? Mert ha akkor azt mondjak, hogy igy nem kellek az oke, de masfel honap utan problemazni es nekem nagyobb hassal munkat keresni..? lyen helyzetben mit tudok csinalni es mennyire vagyok vedett a 0 oras szerzodes mellett terhesen?
Ha jol tudom a zero hour contract-nak pont ez a lenyege, h nincs garantalva heti fix oraszam. Magyarul nem rug ki, "csak" nem ad orat...
Amugy a minap beszeltunk errol futoban es azt hallottam egy angol csajszitol, h mar nem torvenyes a zh contract. Nezz utana.
Koszonom a valaszod, holnap mindenkepp utana nezek, hogy meg el-e ez a fajta szerzodes, de sajnos attol tartok, hogy igen, ha cask masfel honapja irattak ala velem is..
Az tudom, hogy lenullazhatjak az oraimat, de akkor en ugy tudom, hogy elvileg nem vehetnek fel a helyemre mast, nekik pedig fog kelleni ember..
De az viszont mar biztosan helytelen, hogy a nagyfonok arra panaszkodik, hogy terhesen nem tudok megcsinalni mindent, ha mondjuk cipeltetni akarnak, mert alapbol nem is kerhetnenek meg ra. Az biztos, hogy nem fogom magma hagyni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!