18. heti uh-n nektek mit mondtak? A nemét már meg fogják tudni mondani?
Biztosan megtudják majd mondani, ha a baba is úgy akarja. :) Nekem sajnos csak a 22. héten derült ki hogy kiscsaj, mert a 18. het uh-n az istenért sem akarta megmutatni magát! :)
35hkm
Nálunk Pécsett nem mondanak nemet, első terhességem alatt bepróbálkoztam és közölte az orvos, hogy nem mindegy hogy mi lesz?! Ő nem azért van itt hogy tippelgessen.
Csak a kötelezőkre jártam oda, egy másik sztk-s dokihoz jártam a köztes időkben, írtó jó fej volt, kisfiamnál a 16. héten, most a kislányomnál a 18. héten mondta meg a nemét.
Szintén Pécs... engem szinte lehurrogott a doki, h meg mertem kérdezni, lehet e tudni a nemét... mert, h senkit sem az érdekel, h mindene megvan e. (De miért is kérdeztem volna meg amikor már elmondta? no mind1).
18. heti Uh lányka (már a 12. hetin is lányt mondtak) :)
Ha megmutatja magát, akkor igen. Meg ha az orvos akar ezzel foglalkozni. Nálunk is úgy van, hogy sztk-ba jön ki hetente 1-szer egy szonográfus, és ő végzi a genetikai UH-okat. Fapofával nézi a monitort, feléd se fordítja, mondja az értékeket, megnézegeti, aztán jól van. Első gyereknél bejött a férjem, és rákérdezett látni-e már a nemét, és nagy morcosan ránézett a férjemre, és rávágta, hogy nem!
Meg munkatársamnak is mondta, hogy nem az a lényeg, és a váróban is beszélték a kismamák, hogy szinte allergiás erre a kérdésre. :)
Úgyhogy mi elmentünk külön 4d-re azért is, hogy végre lássuk is, meg hogy esetleg a nemét is megtudjuk.
Mondjuk sztk-s rendelésen sem feltétlenül bunkó a szonográfus. Mint írtam, aki hozzánk jár, az az, de pl. most 31 hetesen az orvosom továbbküldött egy másik szonográfushoz, mert kicsit picinek találta a babát, és mondta, hogy megnyugtató lenne, ha más is megnézné, és az a szonográfus tök más volt. Oda fordította a monitort, elmagyarázta mi micsoda, megkérdezte tudom-e már a nemét, és megerősítette, hogy igen, valóban az, és külön meg is mutatta a szeméremajkakat. Mondta mit lát, mit mér, és kérés nélkül még képet is nyomtatott az arcocskájáról.
Szóval igazából személytől függ, maga a szonográfus hozzáállásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!