Öröklődnek a szülők veleszületett betegségei? ( vermis hypoplasia, törzsataxia, diszlexia )
18 hetes terhes vagyok, első baba. Én 31 éves vagyok, a Párom 32.
Genetikai UH még nem volt, jövő héten lesz. A 12 hetes UH-n nem láttak eltérést. AFP eredményt sem kaptam még. Down kór és Edwards kór negatív.
Sajnos csak 2 hete derült ki, hogy a Páromnak veleszületett fejlődési rendellenessége van, a kisagyában valami nem fejlődött ki rendesen :( Elvileg anno oxigénhiány okozta, de ez nem bizonyított.
Konkrét betegségei:
- vermis hypoplasia ( kisagyi fejletlenség )
- törzsataxia ( mozgászavar, egyensúlybeli eltérések )
- nystagmus ( szemmozgás - zavara )
- diszlexia ( olvasási - írási betűcserék ).
A Páromat 1 éve ismerem, eddig nem tudtam ezekről a betegségeiről. Csak most hozta a papírjait.
Kérdeztem a neten orvosokat, genetikusokat, nőgyógyászokat, de senki nem tud vagy nem mer konkrét választ adni :(
Azért írtam ide, hátha valakinél felmerültek ezek a problémák.
Köszönöm előre is a válaszokat, mert eléggé el vagyok keseredve és nagyon de nagyon várjuk a Párommal a babát.
szióka, én vagyok a sorstárs:)szorítok.
az afp állítólag elavult, és nem is nagy az eltérés, nyugi :)
majd írd meg!
21.33.
Én másban vagyok sorstárs. :)
Utolsónak... de sebaj,
Judit, így világos.... :)
Hátha valaki visszaolvas és tudok egy kis pozitívummal szolgálni Neki: tegnap voltam Pesten a SOTE-n genetikai tanácsadáson (21 hetesen), és nagyon alapos UH illetve a leletek átnézése után azt mondta a genetikus, hogy hiába lett csak 0,47 MoM az AFP-m, és hiába van a baba apukájának vermis hypoplasia betegsége, a baba minden jel szerint teljesen egészséges :)))
Alaposan átnézték a pici fejét is, ott is minden rendben.
Még a magzatvízvételt sem javasolták, mert annak nagyobb lett volna a vetélési kockázata.
Szupííííííííííííí!!!!!!!!!!! :)))
J.
hűha, nagyon örülök:))))))
ez szuper hír:))))
a másik sorstárs:)
Hátha valaki visszaolvas és érintett az ügyben.
Most vagyok 36 hetes, sokszor vizsgálták a babát, aki teljesen egészséges. 4 hét múlva szülök, de minden eredményünk jó. Kislányunk lesz :)
Tehát nem feltétlenül öröklődik a vermis hypolasia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!