Ma megjött a laboreredményem. Vérkép és ellenanyag: A RH+ éss az ellenanyagom negatív! Most vagyok 32 hetes, de 15 hetesen volt valami és azt írták, hogy speciális vért kell kapnom. Akkor most mégse kell? Nem értem!
Figyelt kérdés
köszönöm2014. aug. 15. 14:00
1/8 anonim válasza:
Erre így nem lehet válaszolni. Melyik vcs. tulajdonság lett akkor pozitív? Mert azon túl, hogy van Rh + és - van még vagy 50 féle, ami indokolhat speciális vérkészítményt...
2/8 A kérdező kommentje:
ez van a 15 hetes leleten:
C- c+ e+ e+ K- M- N+
Ellenanyag típusa: anti- M
M negatív transzfúziót kéne kapnom vérátömlesztéskor.
2014. aug. 15. 14:05
3/8 A kérdező kommentje:
ja és magánlaborban voltam most. Ott nem nézik meg rendesen, vagy mi?
2014. aug. 15. 14:06
4/8 anonim válasza:
Valószínűleg nem nézték meg csak az Rh negativitást/pozitivitást. A tulajdonság ugyanis nem változik, veled született, azaz most is olyan, mint volt az első vizsgálatnál.
5/8 A kérdező kommentje:
De az is itt van, hogy ellanyag: negatív
2014. aug. 15. 14:14
6/8 anonim válasza:
Szerintem az ilyen jellegű ellenanyag termelés változhat. Akkor termelt ellenanyagot a szervezeted, most már nem. Annyira nem értek hozzá, de ha ez egy egy állandó dolog lenne, akkor nem néznék meg többször egy terhesség alatt, illetve a műtétek előtt sem. Anyukámnak is a kézműtétje előtt pozitív lett, kiírták milyen vért kell majd kapnia, de aztán elhúzódott a műtét, és úgy volt hogy lehet újra le kell venni az ellenanyag szűrést, mert csak 1 hónapig érvényes.
7/8 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen. Annyi, hogy ha vért kell kapnom szülés közben, akkor speciális vérkészítményt hoznak.
Végül nem kellett, de míg én 0- vagyok, a baba + vércsoportú (A vagy B kell, hgoy legyen az apa vércsoportja alapján, de a kórházban konkrét vércsoportot nem néztek).
8/8 anonim válasza:
Nem, ez nem változik, ez az M tulajdonság semmiképpen. Van, ami igen, ez nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!