Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36. hét, mindössze 2 kg...

36. hét, mindössze 2 kg plusz, ez normális?

Figyelt kérdés
27. héttől diétázom terhességi diabétesz miatt. Addig se jött rám sok plusz, de abból még fogytam, azóta stagnál a súlyom. 91 kg-val estem teherbe, ma reggel mértem magam, 93 vagyok. Örülök persze, hogy nem mentem fel 100-ig, csak furcsa. Pusztán amiatt lenne, hogy eleve túlsúlyos voltam? De a baba, a magzatvíz, méhlepény eleve több már, mint 2 kiló, ezért nem értem. Más is volt így? Ez normális, ha a babával amúgy minden rendben? Az ultrahangokon mindent rendben találtak, minden méret jó, most a 36 hetes uh-on 2700g körül becsélték a babát.
2014. aug. 13. 08:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem teljesen normális, azt mondják, aki nagyon vékony többet hízik, akin meg több a felesleg, az kevesebbet. Én pont fordítva voltam. 53kg-val kezdtem és 25kg-t híztam. Aztán szülés után 4-5hónappal a szoptatástól megint lefogytam, pedig nem diétáztam. Barátnőm 50kg-val kezdte és gyakorlatilag fogyott, mert 56kg-val szült, majd 45kg-val jött ki. Mindketten gyönyörűek és egészségesek. Gondolom a diéta miatt fogytál, (de tényleg nem akarlak megbántani!) gondolom volt "tartalék a babának". Én úgy tudom, első a baba, tehát ha esetleg a fogyás túl sok lenne, akkor nem Ő érzi meg, hanem Te, mert Tőled vonja el a tápanyagot, hogy a babának legyen. Ha nem vagy rosszul akkor szerinten semmi gond!
2014. aug. 13. 08:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Én 95kg-al kezdtem és 98,5kg-al mentem szülni. Nem diétáztam. A betöltött 42. héten született a Kisfiam 3990 grammal. Az én szervezetem így reagált. Az elején én is azt gondoltam hogy szülésig "falat kell bontani" hogy kiférjek a lakásból, de szerencsére nem. :)

Az még hozzátartozik, hogy egyáltalán nem voltam kívánós.

Most 2 hónapos a Kisfiam és kb 2 hete kezdtem el hízni. Sokkal nagyobb az étvágyam, mint terhesség alatt.

Szerintem nem gond, hogy csak Ennyit emelkedett a súlyos. Könnyű szülést kívánok! :)

2014. aug. 13. 09:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Mázlista:-) Ha a babával minden ok, akkor az előtte lévő súlyfelesleged rovására növekszik a baba, tehát elméletileg kevesebb kilóval fejezed be a terhességet, mint kezdted. Szerintem ez akkor lenne gond, ha eleve kevés súllyal kezdtél volna.
2014. aug. 13. 10:16
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem nem gond :)

Én 58 kg voltam 11 hetes terhesen akkor mertek először ( terhesseg elott 52-55 voltam)

39 hetesen mertek utoljára akkor 84 voltam...

40+5 re szültem 3720 gr volt a lányom .

A 39. héten diéta volt 1 napig mert annyira vizes voltam.. Kb 10 kg víz volt rajtam.

2 hós volt a lányom mikor megmértem magam 62 voltam, és azóta is annyi vagyok.

Jah egyébként 36 hetes uh n nekem 2600 ra becsülték ehhez képest 3720 50 cm.

Könnyű szülést :)

2014. aug. 13. 10:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Én a 180 CH-s diéta kezdetétől már max. 1-1,5 kg-ot híztam szülésig.

Előtte 13 jött már fel, de én 48-ról indultam, szóval még így sem volt sok, és 4 kg feletti babát szültem.

2014. aug. 13. 11:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 24. héttől diétázom a terhességi diabétesz miatt. 95-tel kezdtem, most 97 vagyok és a 36. hétben. Azt mondta a diabetológus, hogy a diéta mellett ez a normális, hogy nem nagyon hízik az ember. A pici ugyis elvesz mindent,a mi kell neki. Nekem a legutóbbi uh-on egyből mondta a szonográfus, hogy látja, hogy cukorbeteg vagyok, mert nagy a baba, 1-2 héttel előrébb jár, holott a diéta mellett azóta nem volt egyszer sem magas a cukrom. A súlyát nem tudta megbecsülni, azt mondta, hogy nincs súlybecslő programjuk. Ugyhogy ne aggódj!

2014. aug. 13. 11:50
 7/10 anonim ***** válasza:

"Pusztán amiatt lenne, hogy eleve túlsúlyos voltam? De a baba, a magzatvíz, méhlepény eleve több már, mint 2 kiló, ezért nem értem. Más is volt így?"

Maga a baba, a magzatvíz, méhlepény annyi, amennyinek lenni kell, konkrétan az történt, hogy te magad fogytál, a babád számára pedig a szervezet ugyanúgy tudja előállítani a táplálékot és ő tud fejlődni.

És ez teljesen normális, aki túlsúllyal esik teherbe.

Én 75 és fél kg-al estem teherbe és 80 kg-al mentem szülni. Kisfiam 3960 grammal született és szülést követően 73 kg voltam. Tehát 80 kg-ból 73 kg= 7 kg. Vagyis ott a baba súlya, méhlepény, magzatvíz.:)

2014. aug. 13. 12:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Én pont ennyivel kezdtem a terhességem mint te.Én is cukros lettem és én is 2 kg-ot szedtem fel.De amikor befeküdtem a szülés előtt,olyan jó volt a kaja a korházba,hogy lement 1 kg.Szóval 1 kg-ot híztam 40 hét alatt :) A fiam 4050 g lett nekem pedig lement 11 kg,ahogy megszületett :) Könnyű szülést :)
2014. aug. 13. 12:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Teljesen normális ilyen nagy túlsúlynál.
2014. aug. 13. 14:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 14. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!