Mikortól lehet rendezgetni a babaruhákat?
Szia!
Én 35 hetes vagyok,és most vettünk meg a kiságyat,babakocsit stb.A kis ruhákat még nem mostam ki,de a jövőhétre tervezem.
Szia! 23 hetes vagyok. Pár hete mi is kaptunk két zsák babaruhát,egyszer már kiválogattam,ami kb. egy éves korig lesz jó. A babának szánt szobát mi nemrég pakoltuk ki,most fogjuk festeni. Felnőtt ágyunk már van oda,a kiságyat egy hónapon belül szeretnénk megvenni. Babakocsit kaptunk ajándékba,más még nincs. Ha kész a festés,én kimosom a kiválogatott ruhákat,újra válogatom méretek szerint,hogy lássam,miből mennyi van. A védőnőm szerint nem kell tavasszal újra kimosni,ha zárható szekrénybe teszem,de azért én mindig újra fogom mosni az aktuális adagot.
Ha ezekkel kész leszünk,fokozatosan vásárolgatunk,ha meglátunk valamit jó áron.
Jó készülődést neked is! :)
Én az elejétől rendezgettem, mert anyukám amint kiderült, hogy babánk lesz, nekiállt bevásárolni. Hozzá jártam simogatni, nézegetni a rucikat. Félidősen már jöttek a barátnőktől a ruhák. Szelektáltam, és fotóztam, hogy tudjam, kinek mit kell majd visszaadni :-)
Mi félidősen vettünk babakocsit és onnan folyamatosan, amit kellett.
Moshatod és vasalhatod a ruhákat, de szerintem akkor tedd őket villámzáras tasakba, hogy ne kelljen újra mosni. Én a mosást és vasalást a 30. héten kezdtem, kitartott majdnem szülésig (ruhák, ágyneműk, pelenkák, stb...)
Élvezd ki bátran!
Szép szülést kívánok!
Szia! Kb. félidőtől (vagy kicsit előbb) vásárolunk, mosok, vasalok, pakolok. És nem bánom, mert így szülés előtt 2-3 héttel már nincs erőm, sem kedvem bababoltokba járni, hosszasan nézelődni, vásárolgatni, örülök, hogy mindenünk megvan már régen. Vasalni már nem is tudnék órákig! Márpedig azok az icipici ruhák és a textilpelenkák nem 5 perces meló.
Amiket kimostam és kivasaltam, azokat letakarva tettem el, hogy ne érhesse por, így nem kell újra kimosni, mielőtt ráadjuk a babára. A ruhák mellett a kocsit, ágyat, stb-t, mindent vettünk, szép sorban, ahogy akció volt, és ahogy a pénztárcánk engedte. a Karácsonyt már nyugodtan töltöttem abban a tudatban, hogy nekem már nem kell szaladgálnom semmi után, csak várni a kicsikénket, azaz kb. 33 hetesen már minden kész volt.
Nem kell elsietni, de várni is kár, mert mi van, ha nem fogod bírni a végén, vagy fekvésre leszel ítélve, de csak egy keményebb vizesedés vagy méhszájnyílás is akadály, akkor a férjed egyedül csinálja majd? :D Inkább készülődj ahogy érzed, ahogy jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!