12 hetes kombinált tesztem pozitív lett. Most vagyok 15 hetes, még 2 hét, hogy megcsinálják a magzatvízlevételt, sokat gondolkodom, hogy mennyire biztos a teszt eredménye? A statisztika nem igazán érdekek, ezerszer elolvastam.
Szia!
Én 39 vagyok és nekem is pozitiv lett, 1: 87-hez. Csak azért csináltattam meg, hogy elkerüljem az amniót vagy a cvs-t. Nekem végül a 15.héten csinálták meg a chorion biopsziát, nem fájt, már bánom, hogy nem erre mentem először és dobtam ki a pénzt feleslegesen erre a megbízhatatlan vizsgálatra. És cserébe 2 hétig, míg eredmény lett totál ki voltam borulva.
Ha az UH rendben, ne aggódj!!! Ja, egészséges kisfiam lesz, orrcsont volt, nyakiredő 2,0 és 2,2 között, egy házaspár csinálta egyik ezt mérte a másik azt...
Szóval ne aggódj, nem lesz baj!
Az jó, ha nem mondott semmit! A 16 hetes UH-n markáns jelei vannak a Down-nak.
Pl: nyakiredő majdnem mindig 3 mm felett, de itt már kóval nagyobb;
ductus venosus fordított áramlása;
Kisújj középső újjperce hiányzik, emiatt nincs meg a kézfej íve;
a beteg babák kevésbé aktívak, nem mozognak;
ált. szív és vagy vese cisztaképződés, tágulat, deformáció stb.
Ezen kívűl még van, de nem vagyok szonográfus, nem tudom. Én elmentem egy olyan UH-oshoz, aki diagnosztikában otthon van, kórházban vizsgál és elmondtam neki mit kellene nézni. Ha megnyugtat, menj el te is ilyenhez, nekem sokat segített, hogy ezek rendben voltak. Akár magánba is mehetsz, de tapasztalt legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!