Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rettegek h Edwards kóros...

Rettegek h Edwards kóros lesz, mit tegyek h ne féljek?

Figyelt kérdés
Tudtommal jó lett minden eredmény a down miatt kértem integráltat,aztán láttam h van ez az edwards is,ami a 2.leggyakoribb.jó lett az eredmény,de vhogy mivel utánanéztem mivel jár ez-nagyon félek h mi van ha mégis.Nagyon súlyos betegség!a down kóros gyermeket még talán lehet is ugy nevelni h örömökben legyen része de ez nem olyan...mit tegyek h ne hecceljem magam ezen?bocs a hülye kérdéeért
2014. aug. 6. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Keress egy jo pszichologust.
2014. aug. 6. 15:55
 2/9 A kérdező kommentje:
????ennyire komoly lenne amit csinálok?
2014. aug. 6. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszélj a vizsgálatot végző orvossal (gondolom, genetikus), ő biztos eloszlatja majd a félelmeidet.

De próbálj meg lazítani, mert ha most minden ok nélkül ezen görcsölsz, mi lesz mondjuk a gyerek első hőemelkedésénél, mentőt hívsz neki? Bocs, ha nyers vagyok, de nem szabad ennyire feszkózni.

2014. aug. 6. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Az előfordulása alapból 1:10 000. Az azért nem olyan gyakori... Nem hiszem, hogy ettől kellene rettegned.

Plusz sokkal szembetűnőbb tünetei vannak UH-n is, mint a Down kórnak, tehát általában még születés előtt kiderül a gond.

2014. aug. 6. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
nyugodj meg,így nem fogod bírni a további stresszes helyzeteket
2014. aug. 6. 16:09
 6/9 A kérdező kommentje:
:)igyekszem
2014. aug. 6. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Átérzem amit érzel,mert én is parázok eléggé,holnap megyek a kombinált teszt vérvételére,az uh-on minden rendben volt,de akkor is félek,ha meg lesz az összes eredmény akkor leülök a dokimmal beszélni hátha megnyugszom :/ tedd te is ezt és foglald le magad hogy ne ezen járjon az agyad,más nem tudsz sajnos ,mert ez csak árt a babának
2014. aug. 6. 19:32
 8/9 A kérdező kommentje:
ma voltam uh kicsit megnyugodtam h minden oké :)
2014. aug. 7. 23:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Látom, már nem annyira friss a kérdés.

Nos, nekem volt Edwards-os babám. Ha nagyon aggódsz miatta, akkor menj el egy alapos ultrahangra (fontos, hogy jó orvost/szonográfust válassz) a 18-20. hét környékén valamikor. Ha ott mindent rendben találnak, akkor megnyugodhatsz, a szervi bajok többsége alapos ultrahanggal időben észrevehető (érdemes figyelni a köldökzsinórt, vesét, agyat, szívet - tehát tulajdonképpen a létfontosságú szerveket).

A betegség sajnos valóban nagyon súlyos, épp ezért, ha ennyire félsz tőle, nem kell ezt elbagatelizálni. Írták előttem, hogy 1:10000-hez az esély ilyen babára. Ez az esély valójában 1:3000-hez, és mióta az én kisfiam ezzel a betegséggel született, elég sok Edwards-os babáról van tudomásom. Nyilván nem beparáztatni akarlak ezzel, kedves Kérdező, csupán a tényeket írom.

Egészséges babát, boldog, aggódásmentes babavárást kívánok!

2014. aug. 24. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!