Szerintetek az amniocentézis tévedhet?
Nyilván azt szűri, amit lehet vele szűrni. Értelmi fogyatékos rengeteg mindentől lehet egy gyerek.
Az amnio nem téved azt illetően, amire való (kromoszómarendellenességek diagnosztizálására).
Az amniocentezis a számbeli és morfológiai kromoszóma rendellenességeket szűri. Viszont ez nem csak 3 betegséget jelent.
Értrlmi fogyatékos lehet későbbi fejlődési rendellenessegtol, születési serulestol (akar oxigén hiány, egyeb sérülés).
Nekem chorion biopsiam volt, 17fele kromoszomoma rendellenességet ,deformitast vizsgáltak . Kerdeztem a genetikustol ,h mennyire biztos az eredmenye , azt mondta teljesen ! Mikor a beavatkozast vegeztek rajtam neten egy csomot olvastam. Volt aki mondta , h az ismerosenek az ismerosenel tevedtek . Ebben nem hiszek. Persze genetikus hibazhat az eredmeny kiértékelésénel ,de nagyon ritka.!!!!!!
Tovabba sajnos a kromoszomabetegsegekhez szervi rendellenesség is társul elég gyakran, sajnos .így ez is segíthet a felismeresben .
1 esetet olvastam ,amikor egy holgy ikreknel vegeztetett amniot , mert az egyik babanak nagy volt a nyakiredoje . Persze mindket magzatbol vettek mintat . Az eredmeny az volt a,h 2 egeszseges fia lesz. Szuleteskor derült ki,h fia es lánya lett es sajnos a lanya edwards al született . 3hónapig élt.
Évekkel ezelőtti eset, itt a problema valoszinuleg az volt,h az egeszseges kisfiutol vettek mindket mintát.
Már létezik egy új módszer, ahol az anyai vérből kiderülhet, hogy fenn áll-e valamilyen kromoszómarendellenesség veszélye.
Sajnos nem éppen a legolcsóbb, de kockázatmentes.
Mi elvégeztettük, mert már időntúli lett volna az amniocentézis. Rá két napra mégis levették a magzatvizet,ami véres volt.
Először a vérvétel eredménye jött meg, ahol mind a 3 negatív lett. Rá egy héttel a magzatvízvétel pozitív, Edwards szindrómára.
Kinek higgyünk, magyar vagy német orvostudomány?!
Inkább a német..
27 hkm
Lehet keves volt a vérben keringő magzati dns.
Amugy a prenatestet nem fogadják el diagnosztikus értékű vizsgálatnak, csak szűrő tesztnek. Az ambio pedig diagnosztikus értékű.
A dns-ek száma megfelelő volt, ez az eredményen fel van tüntetve.
Az amniocentézist is már csak nagyon ritka esetekben alkalmazzák, mert veszélyes a magzatra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!