Ha valakinek megindul a szülés idő előtt, tehát koraszülésről beszélünk, az hirtelen zajlik le? Nincs olyan, hogy valami több napig fáj? Pl a derék ai combba sugároz fájdalmat stb?
Pont ilyen tünetek miatt mentem kórházba 24 hetesen..hajnalban kezdődött és aznap délután bementünk férjemmel...elkezdett megrövidülni a méhnyakam. Bent tartottak, mg infúziót kaptam amivel leállították a rövidülést/tágulást.
Szerencsére sikeresen..most 33 hetes vagyok.
Miért kérdezed kedves kérdező? Nem vagy jól? Hány hetes vagy?
Ha több napig fàj, akkor elmegyek orvoshoz, s elkerülhető a baj!
A koraszülés általában hirtelen jön, amit vagy vissza tudnak tartani, vagy nem.
a tágulás a kulcs.
pl ha valaki 2 ujjnyira nyitva van, ő már nem rohangálhat és olyan veszélyeztetett, hogy nemigen tudják visszatartani, csak 1 nagyon max 2 hétre.
1 ujjnyi tágulással lehet még rohangálni, de az mellé szedni kell nagyon a magnéziumot, de ez már nem veszélyeztetett állapot.
szóval ne a fájdalmakat figyeld elsősoron, hanem a tágulást, mit mond az orvos?
Azért az nagyon nagy butaság, hogy ha valaki kétujjnyira van nyitva, akkor maximum két hétre tartható vissza a szülés. Ezt szülésznőként ezer százalékosan állítom neked, sokszázszor tartunk vissza koraszülést akár a 36-38. hétig, sőt, sokadik terhességnél nem ritka, hogy kétujjnyi valaki a 20-24. héttől a 40. hétig.
A kérdésre: nem, nem rohamosan zajlik le, jellemzően ritka fájásokkal, vagy valóban, combba sugárzó, késszúrás szerű fájdalmakkal kezdődik a dolog - ugyanakkor ezt az érzést okozhatja a méh növekedése, a medence anatómiájának az átrendeződése is.
4-es vagyok
csak ismerősömből indultam ki 26 hetesen ahogy meglátta az orvosa hogy 2 ujjnyira nyílt, rohammentővel szállították klinikára nem sokra rá "szétrobbant" a magzatburok.pedig végig feküdt, mindent megtettek.
akkor gondolom ez kirívó eset lehetett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!