Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Iskola probléma, tudom nem...

Iskola probléma, tudom nem ide kell írnom, de itt vannak csak értelmesebb emberek. Szülők! Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1.osztályos, Tatabányán a Móra Ferenc Általános iskolában. Eléggé érdekesek az ottani tanárok, és gyerekek.

Persze, mint minden hol. Kezd betelni a pohár. A fiam, nem egy kötekedős gyerek. De még is problémák vannak. 2 naponta veszünk Neki ceruzákat, mert el lopják Tőle. A reggelijét amit visz, elkéregetik. És persze amilyen jószívű, Ő ad is belőle. A múlt héten beleborították a táskájába a vizet. Elázott mindene. Természetesen minden ilyen alkalommal szól a tanárnak, és mi is szólunk, hogy most már csináljon valamit. De semmi változás már október óta. Voltak más egyéb problémák is, de sok lenne leírni. És arra gondoltam, hogy átíratnám egy másik iskolába, Szent Margit iskola, ahol teljesen más az oktatás is, és a gyerekek is. A férjem szerint nem kellene, mert ott is csak gyerekek vannak, szintúgy mint itt. És hogy ott sem lenne jobb a helyzet. Ami még problémásabb, hogy messzebb is van. Ami nekem lehet hogy most nem lenne jó. 31 hetes kismama vagyok. Autón van, csak amikor mi mennénk, nem lenne szabad. Mármint használatban van. Teljesen tanácstalan vagyok. Szerintem egy olyan iskola,ahol vallást is oktatnak, az mindenképpen jobb.

2010. jan. 11. 11:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia ismerem én is a sulikat itt lakunk mi is mellettük.Nekem a kisfiam majd csak két év múlva fog iskolába járni de biztos hogy nem fogom a Mórába íratni mert nagyon sok ismerősöm gyereke jár oda és tény hogy sok rosszat lehet hallani róla.A Szent Margitról nem hallottam még se jót se rosszat, de ha nem akarod messzebb vinni mindenképp írasd át a kisfiadat ebbe a suliba.Mi majd a Kodályba szeretnénk íratni a gyerekeket bár biztos nehéz lesz olyan messzire hordani addigra már 3an lesznek testvérek ugyan is van még egy kislányom meg én is 30hetes kismama vagyok:)

Ebből a suliból mindenképp vedd ki a későbbiekben ez csak durvulni fog ha már most belesz@arik a tanító....

Üdv.

2010. jan. 11. 14:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Jómagam is pedagógus vagyok.

Nálunk az a rendszer működik, hogyha a szülőnek problémája van, megpróbálja a nevelővel rendezni. Ha nem lát változást, akkor megy az igazgatóhoz, aki elbeszélget a kollegával/kolleginával, maj összeülnek 3-masban és közösen próbálnak megoldást keresni.

A szavaidból úgy vettem ki, hogy egyenlőre csak a tanárral beszéltél.

Érdemes lenne az igazgatóhoz fordulni és almondani a problémát és az is, hogy fontolgatod az iskolaváltást!

Én egyenlőre várnék, év végéig mindenképp. Hátha ezek hatására megváltoznak a dolgok!

2010. jan. 11. 15:59
 13/15 anonim ***** válasza:
És ha csak a másik osztállyal, másik tanítónénivel próbálkoznátok? Van párhuzamos első osztály? Szerintem ez, amit írtál nem iskola függő, hanem tanító nénitől függő. Bár a Móráról én nem hallottam sohasem jót. A Szent Margit nem biztos, hogy jó választás, ha nem vagytok vallásosak. Úgy tudom kötelező templomba járás van hétvégente abban a suliban. Viszont magasabb színvonalú az oktatásuk, az biztos. Azonban ott is kifoghattok egy kevésbé figyelmes tanítónénit.
2010. jan. 11. 16:03
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.

Az első felmerülő problémával először a tanítónőhöz fordultunk. Nem volt nagy dolog, csak elvették a ceruzáját,belenyúltak a tolltartójába jó párszor.

Megelégeltük, és bementünk. Szólt a tanár a gyerekeknek hogy nem tehetik ezt. Sajnos vannak itt olyan gyerekek, hogy kiröhögik a tanárt,és nem érdekli őket hogy mit mondd.

Aztán vártuk, mi lesz a folytatás. Nem a 150 forintos ceruzával van a baj, és hogy napi szinten pótolnunk kell, és a radírt is,és a színeseket is. Hanem azzal, hogy sok "szülő" nem képes megnevelni a gyerekét, és ami még fontosabb, nem veszi meg neki a felszerelést. Én megértem hogy nem telik mindenkinek arra, hogy megvegye a gyerekének az ezer forintos színest és a 150 forintos grafitot.De azért könyörgöm.Ne lopkodják már el az én fiamtól.És ennek hatására vettem pár csomag tescos ceruzát, és bevittük azoknak, akik "rászorulnak".

Csak hogy érezzék a szülők. De szerintem nem volt hatása.

Aztán volt egy olyan eset is, amikor a kisfiamat bántotta egy nála bő 1 fejjel magasabb osztálytársa, naponta, kövekkel dobálta, és még sorolhatnám.( Nos, ennek a gyermeknek óvónéni az anyukája, és szintén "értelmiségi" az apukája.)

Természetesen újra bementünk. Megkerestük a tanár nénit, és elmondtuk neki a problémát, újra. Próbálta a kisfiunkra kenni a dolgot, de aztán belesült, mert a másik gyerek meg bevallotta hogy valóban elkövette ezeket a dolgokat. És nem tudja miért. Na, mindegy már, nem is érdekes, hiszen azóta sem bántja. Ez az egy ami már nincs. Most még azért van olyan hogy elkérik, vagy is követelik a tízóraiját, de most már nem adja. Hiába szól a tanárnak, sajnos nem történik semmi.

Igyekszünk jól dönteni. A Szent Margit csak azért került szóba, mert ez van a legközelebb. A Kodályba szerettük volna, és bárhová fel is vennék, de az is messze van.

Nos, köszönöm még egyszer , hogy szántatok rám időt.

2010. jan. 11. 16:30
 15/15 anonim ***** válasza:
En a kisge*iket tennem helyre h kivel szorakozzanak pl tennek kiba*szott csupos paprikat meg nutellat a szendvicsbe nesze vedd el aztan mrg iskola utan mrgvarnam es megleckeztetnem akik igy viselkednek
2020. szept. 24. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!