Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vashiány? Valakinek hasonló...

Vashiány? Valakinek hasonló értékek?

Figyelt kérdés

34 hetes vagyok és egyre fáradékonyabbnak érzem magam, sokszor úgy érzem, ülni se tudok, mintha szapora lenne a pulzusom. Megnéztem az eddigi leleteimet és eléggé megijedtem.

18. héten ezek voltak az eredmények:

vörösvértest:3,72 normál 3,90-5,30 lenne

Hemoglobin: 119 normál 120-157 lenne

26. heti vérképem a következő:

vörösvértest: 3,23

Hemoglobin: 107

Hematokrit: 30,9

Most vagyok 34 hetes és aggaszt ez az érték. Tudom, hogy terhesség alatt vérszegénység alakulhat ki, orvosom szerint ez a lelet megfelelő! Azt mondta, akkor lenne gond, ha a hemoglobin értékem 100 alá menne. Itt vagyok 34 hetes és a legutolsó labor a 26. héten készült, ahol a hemoglobin már csak 107 volt. Kicsit aggaszt, vajon most a 34. hétben milyen lehet a vérképem. Elkezdtem 5 napja szedni Feroglobin b12 vitamint, ezt ajánlották a vashiányra. Tehetek még többet, Plusz minden nap terhesvitamint szedek. Én elviselem a fáradékonyságot, a babám miatt aggódok. Volt valakinek hasonló értéke

2014. júl. 29. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem egész terhesség alatt 100 körül mozgott a hemoglobin. Most vagyok 36 hetes, és mást nem tehetsz csak szeded a vasat, illetve olyan ételeket eszel, amiben vas van. A baba miatt ne aggódj, miatta ilyen az érték. Ő "elveszi", amire szüksége van, ebből neked lehet gondod szülés után, mert a vérveszteségtől még inkább legyengülsz. Én is így jártam az előző terhességnél. Akkor szülés után leesett 76-ra. Nem volt valami kellemes.
2014. júl. 29. 14:32
 2/3 anonim ***** válasza:
szia. én végig vashiányos voltam terhesség alatt , 2 hetente jártam vérvételre , és infúzióban kaptam a vasat.:(A baba miatt ne aggódj , mert Ő veszi el. Azért csökken a Te szinted:)De ha megnyugtat szerintem kérj egy beutalót a dokidtól vérvételre. De ha jól emlékszem 36. héten úgy is lesz még egy:)
2014. júl. 29. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
105-tel szultem. Semmi bajom nem volt.
2014. júl. 29. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!