Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak akkor tudom meg ha...

Csak akkor tudom meg ha megszülettek? (IKREK)

Figyelt kérdés
Ma voltunk UH (12 hetes).Megkérdeztük a dokit, hogy azt lehet e tudni, hogy milyen ikrek. Azt mondta talán majd ha megszületnek. Ha fiú-lány csak az ami biztos, akkor?
2014. júl. 23. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egypetéjű ikrek mindíg egyneműek én így tudom, tehát ha vegyes páros, akkor két sejtből vannak :)
2014. júl. 23. 19:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Így van ha fiú-lány ikrek akkor biztos hogy kétpetéjűek, de ha sikerül megállapítani, hogy egyneműek még az sem garancia arra hogy egypetéjűek. Egynemű ikrek is lehetnek kétpetéjűek. Biztosat tényleg csak a szülés után tudnak mondani.
2014. júl. 23. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiú-lány vegyes párosod van,akkor biztos hogy kétpetéjűek.

Viszont barátnőmnek 2 kisfia lesz,ők is kétpetéjűek.

Szóval még az azonos neműség,sem garancia arra,hogy egypetéjűek.

2014. júl. 23. 19:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt írtam, én is, hogy gyakorlatilag az hogy fiú lány, csak az a garancia arra hogy kétpetéjüek, semmi más..végül is mindegy, csak hát azért kiváncsiak lennénk rá:)
2014. júl. 23. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Szülés után sem biztos, hogy kiderül egy- vagy kétpetéjűek-e. Nálunk pl. nem egyértelmű. Egyneműek, hasonlítanak, egy placenta volt - de lehetett akár összenőtt placenta is.

Egypetéjűek akkor, ha

- biztosan elmondható, hogy egyetlen, közös placentájuk van

- biztosan megállapítható, hogy egy burkokban vannak (ugyanakkor külön burokban is lehetnek egyneműek, ez attól függ, későn vagy korán vált-e ketté a sejt)

Kétpetéjűek akkor, ha

- fiú-lány ikrek

- biztosan lehet látni, hogy mindkettejüknek saját placentája van

Kérd a placenta vizsgálatát szülés után, akkor meg fogják tudni mondani. Sokan nem tudják, hogy joguk van ehhez (sajnos én sem tudtam, ezért nem is kértem). Előre szólj erről az orvosodnak.

2014. júl. 23. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Nalunk ketpeteju fiuk.Vegig azt mondtak,hogy valoszinuleg ketpetejuek,de nem lehetett kijelenteni biztosra,mivel mindenbol ketto volt,de egynemuek.Szulesnel a ferjem is es a dokino is mondta,hogy nem hasonlitanak.Tenyleg nem hasonlitottak,most meg mar vegkepp nem.Semmiben!De en csak akkor hittem el a korhazban,hogy 100%-osan ketpetejuek,amikor meglattam a papiron,hogy kulonbozik a vercsoportjuk.
2014. júl. 24. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!