Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Par napja ugy be vanna ragadva...

Emese19 kérdése:

Par napja ugy be vanna ragadva az ujjaim h a gyurum alig birom levenni es a bal bokam mintha egy nagyon picit fel lenne dagadva es vizesedne. Miert lehet ez?

Figyelt kérdés

Penteken toltjuk a 22.hetet. Par napja vannak bedagadva az ujjaim, eloszor arra gondoltam h biztos a melegtol, de tegnap ugy lattam mintha a bal bokam alatt egy picivel mintha puffadt lenne egy nagyon picit a labam es mintha egy nagyon picit vizes lenne, de csak a bal. Olvastam mar olyat is h trombozis jele lehet, viszont engem vizsgaltak trombozisra hajlamra egy jo fel eve kb es negativ lett. Most felhivjam a nodokim? Vagy mit csinaljak? Haziorvoshoz nem szivesen megyek m sajnos o olyan h 'semmilyen'! :/ Meg se vizsgalja az embert stb. Szerintetek telefonaljak a nodokimnak v mit tegyek?

Koszi

2014. júl. 23. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Hívd fel a dokidat szerintem.
2014. júl. 23. 09:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez sajnos természetes jelenség, főleg ilyen melegben, nyáron. Nekem az első babámmal a 20. hét környékén jött ki, hol jobban, hol kevésbé dagadtak az ujjaim, illetve a bokám. Alig tudtam megszabadulni a gyűrűimtől! A 2. babámnál még előbb jelentkezett, de nála már levettem a gyűrűket a 10. hét környékén. Most a harmadikkal már van kb. 2 hetente 1-2 olyan melegebb nap, hogy estére bedagadnak az ujjaim, így megint megszabadultam a gyűrűktől. Ha a bokádon (amikor benyomod) nem marad ott az ujjad nyoma, akkor szerintem ezen nem kell aggódnod.
2014. júl. 23. 09:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Hat egy picit mintha ott maradna a nyoma amikor benyomom :/
2014. júl. 23. 09:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor én is inkább azt javasolom, hogy hívd fel a dokidat, bár még ez sem feltétlenül jelent bajt, nagyon sokan vizesednek ilyenkor.
2014. júl. 23. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Elég korán jelentkezik nálad az ödéma.Nálam csak a 35-36.héten kezdődött a vizesedés.Sajnos ez a terhesség egyik kellemetlen vele járója.Még a papucs is alig jött a lábamra(még jó,hogy nyári baba),cipő pedig végképp nem.Teljesen só mentes étkezést írtak elő.Hívd fel a dokid,ha megnyugtat,természetesen azzal rosszat nem teszel,de szerintem ő is ezt fogja mondani.
2014. júl. 23. 10:01
 6/9 anonim ***** válasza:

én is tiszta víz vagyok, gyűrűt már hetek óta nem tudok hordani, a kézujjaim annyira fájnak, hogy kisebb dolgokat nem is nagyon tudok megfogni, cipő nem tudom mikor volt utoljára a lábamon, és akkor durran be igazán, amikor nagy meleg van, így most nagyon élvezem a lehűlést...

Sokat pihentesd a lábadat, és ha fekszel, legyen megemelve, az segít valamennyire...

mutattam a dokinak, ő is azt mondta, hogy amíg a vérnyomás ok, meg nincs fehérje a vizeletben tűrni kell, a terhesség kellemetlen tünete...

Jah meg hogy jó vízhajtó az uborka meg a petrezselyem, esetleg próbáld meg...

2014. júl. 23. 10:51
 7/9 A kérdező kommentje:

Na felhivtam a dokim, mondta h hat ez a terhesseg velejaroja, de merjem a vernyomasom minden nap es vigyek vizeletet a vedonohoz, nehogy feherje legyen benne! Hat delutan viszek vizeletet, nagyon remelem h rendben lesz az is, h nem talal benne semmi rosszat!!!

Es szigoru soszegeny etrendet javasolt!

2014. júl. 23. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem azt mondtak es azt is olvastam errol, h azert vizesedik az ember terhesseg alatt, m nem birja a szive a tulterhelest. Vki korabban, vki kesobb, vki egyaltalan nem vizesedik. Ez szervezettol fugg, h ki mennyire eros. De a terhesvitamin, vas es foleg a kalcium es a magnezium sokat segit! Meg az is, ha raersz, akkor fepolcolod a labaidat es kicsit frissited bennuk a vert. Ezek mind jot tesznek. 29hkm
2014. júl. 23. 11:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is körülbelül 22hetesen kezdtem vizesedni, én ülőmunkát végeztem így először a lábamon jött ki, most 33hetes vagyok nekem is dagik már az ujjaim is. A vérnyomást kell figyelni, meg a védőnő nézi mindig,h nehogy sok legyen a fehérje a vizeletben, és nekem is sótlan diéta van előírva, de elárulom, hogy ez se segít nekem semmit. Én a gyűrűket letettem már egy ideje, nehogy le kelljen a végén vágni, neked is ezt javaslom. És érdekes módon nekem is a bal lábam mindig dagibb.
2014. júl. 23. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!