Elso babam! Mit kell ereznem?
Sziasztok.
Elso babammal vagyok terhes,17 +4 nel jarok eppen. Szerdan voltam ultrahangon ahol sok-sok mindent megneztek. Magzatvizet,fekveset,lepenyt,kisbaba szivbereset,koldokzsinoraramlast,stb..
Szoval bocsanat a kifejtesert mert annyi kerdesem lenne...
Mellso fali a lepenyem. Ez nem tudom mennyiben akadalyozza vagy segiti a magzatmozgas erzekeleset... egyelore semmi jele annak,hogy kisbaba lenne a pocimban. Se a hasam nem nagyobb,se mozgas..
Arra volnek kivancsi,hogy ti miket ereztetek,illetve ereztek ennyi idosen?
Se buborekolas,se idegrangas felet nem erzek. Letezik,hogy egy 15-6-7 cm magzat ennyire elbujna?
A vedenom mondta valamelyik nap,hogy az elso babat,csak a 20. Heten erzik a kismamik. Miert? :)))
Jaj majdnem elfelejtettem. Normalis,hogy neha kemenyebb a hasam,aztan elmulik? Bocsanat a sok kerdesert,csak nem tudok varandosokkal beszelgetni.. :( a vedonozol,meg nem merek kerdes sort zuditani.. pedig lenne boven kerdesem :))
Azért mondják, hogy első babával a kismamák általában később, akár a 20. hét környékén érzik az első magzatmozgásukat, mert fogalmuk sincsen még arról, hogy mit is kell tulajdonképpen érezniük. Vagyis van fogalmuk róla, de nem élték még át. Tehát nincsenek tapasztalataik.
Viszont nem minden első babás kismama érzi csak a 20. hét környékén, vannak, akik előbb.
Nekem is mellső fali lepényem volt és a 18. héten éreztem az első magzatmozgásokat. Nekem olyan érzés volt, mintha belülről lassan, gyengén, olyan lágyan simogatnák a pocimat és olyan kisebb hullámzásokat éreztem.
Szóval nyugi, még bőven van időd, hogy megérezd.:)
Ha esetleg érdekel valami, akkor nyugodtan írj privit, szívesen válaszolok, ha tudok.:)
Én az első babámat 16hetesen éreztem mozogni, olyan volt mintha valaki megsimogatott volna belülről. Látszani csak a 20. hét után kezdett, idegenek előtt pedig 6 hónaposan. Nem kell megijjedni, van még időd érezni őt,majd mikor a keze-lába egyszerre jár ajaj :) lesz még álmatlan éjszaka is. Szerintem azért nem érzed amúgy még mert van helye bőven forgolódni, még elfér odabent. Ha pedig keményedik a hasad akkor vegyél be magnéziumot és attól elmúlik, van aki rendszeresen is szedi.
Ha szeretnél beszélgetni, nyugodtan írhatsz :)
Én ma vagyok 18+5 hetes! Nekem is első fali a lepényem és szintén első baba! Nekem azt mondták, hogy tompítja a baba mozgását és sokan ebben az esetben nem is érzik 20 hétnél korábban és akkor sem olyan "erősen" mint akinek máshol tapadt meg a méhlepény! Azt én nem mondanám, hogy nekem nem látszik :) de nézd meg :)
Viszont én sem érzek még semmit! Pedig már nagyon várom!
Ha keményedik a hasad (nekem is szokott), azt azért majd mond az orvosodnak! De ahogy előttem is írták szedhetsz magnéziumot, az sokat segít! Nekem is segített! Viszont nem a magne b6, mert abban nagyon kevés a tényleges magnézium! Inkább kérj a gyógyszertárban!
Ha van kérdésed, vagy akármiben segíthetek, nekem is írhatsz nyugodtan!
Szép estét és boldog babavárást! :)
Nekem is mellső fali a lepényem és a babánkat (első) pont 17+4 től éreztem mozogni. Esténként mikor feküdtem éreztem a kis, de kivehető rúgásokat (boborékolást, lepkeszárny verdesést, kaparászást nem éreztem soha). Kezdetben csak esténként éreztem fekvő/nyugalmi állapotban, később aztán tapasztaltam, hogy a méhlepény mennyire sokat felfog ezekből a mozgásokból. Ha has felé rúgott a babám azok valahogy tompák voltak ahhoz képest, mint amiket lefelé, hólyag, hüvely felé produkált.
Nemsokára Te is mindennaposan érezni fogod, ne aggódj! :)
Nekem is mellső fali a lepényem és én a 18. héten éreztem először. Bár mivel nekem is az első babám, ezért akkor még nem voltam benne biztos, hogy ő volt-e az. Szerintem már csak napok kérdése, és te is érezni fogod a babádat. :)
A keményedés ellen meg szedj magnéziumot.
Boldog Babavárást. :-))
39+6 hkm
Ma egesznap fura dolgokat ereztem eves utan,illetve kozben. Ma este pedig hanyattfekudtem,es a szemeremdombom felett,illetve a koldokomnel 1-2perces elteressel ket erosebb "bokest" ereztem
Miota babas vagyok ez az elso ilyen.. remelem ez a kisbaba volt :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!