Az amnioszkopiat el lehet vegezni maskepp is, vagy nem lehet elkerulni azt a hihetettlen fajdalmat?
Arra gondolsz, amikor a terheség vége felé nézik a magzatvizet? Az a kérdés, hogy azt nem lehet-e ultrahanggal elvégezni?
Ha erre gondolsz:
Nem, nem lehet ultrahanggal megnézni, mert a víz szinét nézik és az ultrahanggal nem látszik, csak úgy, ha rávilágítanak a burokra. Általában csak akkor szokták nézni, amikor már eleve kicsit nyitva van a méhszáj, nem szoktak feszegetni. Ha mégis zárt a méhszáj, de muszáj megnézni, akkor sem olyan hihetetlen a fájdalom, nem tudom, kitől hallottad. (Ha a szüléstől kevésbé félsz: a kettőt össze sem lehet hasomlítani, a szülés sokkal jobban fáj)
Megtagadni nem érdemes, mert a babád érdeke, hogy lássa az orvos, hogy nem zavaros/zöldes-e a magzatvíz. Ugyanis ha az, akkor meg kell indítania a szülést, ellenkező esetben komoly fertőzést kaphat a baba. (Mivel a zavaros magzatvíz azt jelzi, hogy a baba oxigénhiányos állapotban volt, ennek hatására belekakilt a magzatvízbe. Ilyenkor a következő oxigénhiányos állapotot is meg kell előzni -szülni kell- és a magzatszurkos vízből is mielőbb ki kell kerülni a babának -megintcsak: szülni kell) Ezért fontosd, hogy megnézzék, de az orvos tudja, hogy mikor áll fenn a lehetősége a zavaros magzatvíznek, ha nem lát ilyen veszélyt, nem nézegeti feleslegesen, hidd el! Van, akinek sosem nézték. Nincs mitől félned, bár nem kellemes, de nem is borzasztó!
Elnezest, ha nem voltam eleg tiszta. Igen arra gondolok amikor a magzatvizet nezik. Azt ugy hivjak, hogy amnioszkopia. De nem egyszer olvastam, hogy nagyon fajt a kismamaknak, szinte kiugranak a borukbol mert szetfeszitik a mehszajat. Sokan kezzel vegzik.
De igen, a baba egeszsege a legfontosabb szempont!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!