Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az amnioszkopiat el lehet...

Az amnioszkopiat el lehet vegezni maskepp is, vagy nem lehet elkerulni azt a hihetettlen fajdalmat?

Figyelt kérdés
Ultrahangra gondolok. Mulszalj szetfeszitsenek? A kismama megtagadhatja a vizsgalatot? Jobban rettegek tolle mint a szulestol....
2008. aug. 4. 06:47
 1/5 anonim ***** válasza:
az ultrahang nem fáj...nem tudom, mivel kevered össze...amniocentézisre gondolsz? Vagy mire? bocs, nem világos a kérdés, de az ultrahang tuti, hogy se neked, se a babádnak nem árt.
2008. aug. 4. 06:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Arra gondolsz, amikor a terheség vége felé nézik a magzatvizet? Az a kérdés, hogy azt nem lehet-e ultrahanggal elvégezni?

Ha erre gondolsz:

Nem, nem lehet ultrahanggal megnézni, mert a víz szinét nézik és az ultrahanggal nem látszik, csak úgy, ha rávilágítanak a burokra. Általában csak akkor szokták nézni, amikor már eleve kicsit nyitva van a méhszáj, nem szoktak feszegetni. Ha mégis zárt a méhszáj, de muszáj megnézni, akkor sem olyan hihetetlen a fájdalom, nem tudom, kitől hallottad. (Ha a szüléstől kevésbé félsz: a kettőt össze sem lehet hasomlítani, a szülés sokkal jobban fáj)

Megtagadni nem érdemes, mert a babád érdeke, hogy lássa az orvos, hogy nem zavaros/zöldes-e a magzatvíz. Ugyanis ha az, akkor meg kell indítania a szülést, ellenkező esetben komoly fertőzést kaphat a baba. (Mivel a zavaros magzatvíz azt jelzi, hogy a baba oxigénhiányos állapotban volt, ennek hatására belekakilt a magzatvízbe. Ilyenkor a következő oxigénhiányos állapotot is meg kell előzni -szülni kell- és a magzatszurkos vízből is mielőbb ki kell kerülni a babának -megintcsak: szülni kell) Ezért fontosd, hogy megnézzék, de az orvos tudja, hogy mikor áll fenn a lehetősége a zavaros magzatvíznek, ha nem lát ilyen veszélyt, nem nézegeti feleslegesen, hidd el! Van, akinek sosem nézték. Nincs mitől félned, bár nem kellemes, de nem is borzasztó!

2008. aug. 4. 07:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Elnezest, ha nem voltam eleg tiszta. Igen arra gondolok amikor a magzatvizet nezik. Azt ugy hivjak, hogy amnioszkopia. De nem egyszer olvastam, hogy nagyon fajt a kismamaknak, szinte kiugranak a borukbol mert szetfeszitik a mehszajat. Sokan kezzel vegzik.

De igen, a baba egeszsege a legfontosabb szempont!!

2008. aug. 4. 07:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajna nekem csinálták 3-szor is. Tényleg nagyon fáj, de csak az első, a többi már elviselhető volt. De szerintem ezt csak akkor végzik el, ha túlhordásról van szó. Legalábbis nekem a 40. hét betöltése után csinálta az orvos, addig sosem. Ki lehet bírni, a szülés 100 -szor jobban fog fájni...
2008. aug. 4. 07:41
 5/5 anonim ***** válasza:
ja jó, már értem... :) hát sajnos nem tudod elkerülni, de gondolj a babád egészségére, érte bármire hajlandó az ember :) Szerintem megtagadható a vizsgálat, de szerintem jobb, ha ilyet nem csinálsz.
2008. aug. 4. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!