Ilyenkor leesik a cukrom? Este ettem egy kiflit simán és 1-2 órával rám jött a remegés lábam kezem mindenem remegett. Levert a víz is, majd fél óra múlva elmúlott hogy lefeküdtem. Többször előfordult már ez.22 hkm
Hát utolsó, te nagyon nem vagy képben... a fehér liszből készült dolgok gyors felszívódásúak.
Nézd csak:
Felszívódási sebesség
Megkülönböztetünk gyors és lassú felszívódású szénhidrátokat, annak függvényében, hogy elfogyasztás után milyen gyors vércukoremelő hatásuk van. A leggyorsabban a kristálycukor szívódik fel, a leglassabban a nyers zöldségek egy része. A vércukoremelés ilyen szintű hatékonyságát az élelmiszerek glikémiás indexe (GI) mutatja meg, erről számtalan táblázat kering az interneten, lehet belőlük okosodni, de alapvetően elég annyit tudni, hogy melyek a gyors és melyek a lassan felszívódó élelmiszerek.
Gyors felszívódásúak:
Tejtermékek
Gyümölcsök és belőlük készült mindenféle termék: gyümölcslé, lekvár, stb.
Fehér lisztből készült élelmiszerek (fehér kenyér, édes vagy sós péksütemények, sütemények, palacsinta, stb.)
Kristálycukor, nádcukor, méz
Innen másoltam, csak hogy legyen referenciám.
Lassú felszívódásúak:
Zöldségek
Teljes kiőrlésű liszttel készült kenyerek, péksütemények, sütemények
Korpás keksz
Zabpehely (nem cukrozott)
Durum tészta
Barna rizs
Basmati rizs
Gersli
Bulgur
Nyírfacukor
Olajos magvak (mogyoró, mandula, kesudió)
Kedves kérdező.
Szerintem mihamarabb menj el cukorterhelésre..ne várj még 2-3 hetet, mert a magas cukor baromira árt a babádnak..inkább nem is írom le milyen problémákhoz vezethet.
Persze lehet nem magas a cukid de jobb ha gyorsan megnézeted.
Boldog babavárást.
31hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!