Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap kezdem a 25. hetet....

Holnap kezdem a 25. hetet. Eddig 6 kg-ot híztam! 62 kilóval kezdtem a várandósságomat,162 cm vagyok. Szerintetek sok ez a hízás? Holnap megyek védőnőhöz, félek, hogy le leszek szidva.

Figyelt kérdés
2014. júl. 15. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Itt megtudod nézni hogy hol kéne tartanod, mennyi az ideális hízás stb. Szerintem egyébként nem sok. Azt mondják hogy a 9 kg hízás az ideális az egész terhesség alatt.

[link]

2014. júl. 15. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 24+4 hetes, és engem tegnap meg pont azért dorgáltak meg, hogy csak 1,8 kg-t híztam. Viszont egy szintén 25 hetes kismamát meg azért szidtak le, mert ő már +7 kg-nél tart. Az orvos szerint az borzasztó sok, én meg a másik véglet vagyok.
2014. júl. 15. 20:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem ez mindig olyan furcsa, hogy félnek a kismamák, hogy a védőnő mit fog megint beszólni.. Nem sok, ha beszól küldd el a francba szerintem. Ne aggódj miatta, nem éri meg. Komolyan ezzel többet ártanak, mint használnak.
2014. júl. 15. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
Hát nem kevés. Én addig egy got sem híztam, sőt még fogytam is valamennyit aztán még is +20al zártam.
2014. júl. 16. 00:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok. Én Most vagyok 31 hetes 7 kg-nál tartok. Az orvos szerint teljesen ideális!!!

Amit az első ír, hogy 9 kg az egész terhesség alatt ideális, az sem teljesen igaz. Nekem az elsőnél is +11,5-12 kg volt mire mentem szülni és +1 kg volt rajtam a kiindulási súlyomhoz képest mikor a kórházból kijöttem (szóval 10-11 kg simán lement a szüléskor).

De egyébként az orvos (már ha normális) mindig a kiinduló súlyodat nézi és alkatodat (mivel 120 kg-val nekivágni a terhességnek nem ugyanaz, mint nekem az 55 kg-val, ilyen magasság mellett :) )

A védőnővel meg ne foglalkozz (hacsak tényleg nem valami profi valóban; nálunk nem az még a vizeletre is ráírja, hogy negatív, pedig van hogy meg se nézi, vérnyomást sem tud normálisan mérni :), meg néha olyan vizsgálatokat kér számon rajtam, amik még később következnek, szóval abszolút nincs képben) Én még az elején mondtam a nőgyógyászomnak, hogy ilyen, mondta, hogy ne is foglalkozzak vele, majd ő mindig mondja, hogy mi hogyan lesz, meg egyébként az első miatt úgyis tudom mit mikor szokás elvégezni, hallgassam meg, majd egyik fülemen be, másikon ki. Az első védőnőm pl teljesen más volt. Mindent szépen vezetett, beutalókat kiállította, hogy a dokival csak pecsételtetni kelljen stb.

2014. júl. 16. 07:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!Végül is nem lettem letolva,kevesebb cukor és szénhidrát bevitelt javasolt.Norbis cuccokat javasolt..
2014. júl. 16. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!