Légzésfigyelőről vélemények? Kinek van/volt? Egyáltalán miért kell?
Akinek van, az le fogja neked írni, mennyire fontos.
Nekünk nem volt, nem tartottam szükségét, egyikünk családjában sem volt bölcsőhalál. Nem történt most sem semmi baj. Pontosabban kaptunk kölcsön, de mivel nem jól működött a próba során a kókuszmatrac alatt, így egyáltalán nem is használtuk.
Bébiőr volt, azt nagyon jónak találtam, mert kezdetektől külön szobában van a fiam, és így minden apró neszre felébredtem, ha ő is ébredt. Meg amikor napközben aludt, bármerre mehettem( udvarra is), így hallottam, amikor ébred. De azt is kb fél évig használtuk.
Statisztikailag kicsi az esély, de gondolom ez nem vigasztalja azt, akinél előfordul.
Úgy van értelme, ha mellé egy csecsemő újraélesztési tanfolyamot is elvégeztek, egyébként nem fogjátok tudni, hogy mi a teendő, ha jelez.
A jó minőségű, megfelelően felszerelt (pl. nincs a szobában egyéb rezgést keltő tárgy, pl mennyezeti ventillátor) készülék nem jelez tévesen.
Mi BabySense-et vettünk, sok országban orvostechnikai eszközként használják kórházakban.
A bébiőr ilyen szempontból lényegtelen, hiszen ez egy "csendes halál", nem kezd el fuldokolni a baba, az égvilágon semmilyen hangot nem ad ki, nem vergődik, egyszerűen nem vesz többé levegőt. Ezt akkor se veszed észre, ha melletted fekszik. Főleg, ha te is épp alszol.
Nagyon remélem, hogy mi feleslegesen vettük és soha nem lesz rá szükség, de nem bocsátanám meg magamnak, ha ennek a hiánya miatt nem élné meg a baba az egy éves kort.
Inkább üzlet, mint szükséges. Csak arra jó, hogy az anyuka megnyugodjon. Ha nem tudod, mit kellene tenni, ha nem vesz levegőt a baba, akkor nem ér semmit.
Nekünk nem volt, és nem volt semmi baj.
Nekünk AngelCare 300 van, kókuszmatrac alatt, engem megnyugtat, nem jelzett még sohasem. Azt meg hogy nem tudod mit kell tenni: az esetek többségében már az is elég, ha kicsit megmozgatod, megsimogatod a hátát (nem erősen rázni). De egyébként jelzéskor olyan hangja van, hogy szerintem már arra is megébrednek. Én úgy tudom, hogy azért fordulhat elő, mert mély alvásban "elfelejt" levegőt venni, mivel ez a feltételes reflex nem alakult még ki. Nagyon hamar jeleznek ezek a készülékek, 20 másodperc után, ezért segít gyakran az ha egyszerűen felébresztjük.
Igen ritkán fordul elő, de ez gondolom nem vigasztalta volna azt a kérdezőt, akinek pár éve így kezdődött széthullani az élete, és végül öngyilkos lett.
Szerintem ez egy olyan minimális kiadás ahhoz képest amit nyújt, hogy igenis kell költeni rá. Használtan 10e körül is van, ez a teljes kelengyének a töredéke.
Mi elsősegély tanfolyamra is tervezünk menni, mert nekem fogalmam nem lenne hogy mit kell tennem akár sids, akár más gyerekbaleset esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!