Hogyan kaphatok esemény utani tablattat ha meg nem vagyok 16 eves? Felirjak receptre nekem?
Sokkal felelősségteljesebb gondolkodás, hogy el akarsz menni esemény utáni tablettáért, mint hogyha csak reménykedsz abban, hogy nem leszel terhes. Számíthatsz rá, hogy esetleg vérezni fogsz a tabitól, vagy görcsölni (ezt esetleg észreveheti anyukád is), meg lehet hogy megvizsgálnak a dokinál majd. De amúgy nőgyógyászaton pl Pesten SOTE I-II. az ügyeleten is kérhetsz, ugyebár hétvégén nincs nőgyógyászati rendelés sehol.
Anyukádat nem fogják értesíteni, de ha valaki (barát/barátnő) el tud kísérni azért jobban fogod magad érezni.
Azért legközelebb a megelőzésre figyelj!
Remélem minden rendben lesz! szia!
8-as:
Esemény utáni történetekhez általában fiú is kell, szóval amennyi gond van egy lánnyal, jelen esetben, ugyan annyi van egy fiúval is, és ez egált jelent, bár nem vagyok szakértője a témának. Vagy arra értetted, hogy bezzeg egy fiú nem esik teherbe, ezért kevesebb gonddal jár? Ebben az esetben igazat kell adjak, szégyelljük is magunkat emiatt a hiányosság miatt rendületlenül.
Kedves kérdező:
A szex még egy felnőttnek is (nem 18 éven felülinek, hanem Felnőttnek)felelősség. Kutya kötelességed magadra és a partneredre is vigyázni, és ez a partneredre is vonatkozik. Az esemény utáni tabletta nem megoldás a bajra, hanem SOS mentőöv, amikor borul a bili. A hormon háztartásodra ennél nagyobb csapást nem igen mérhetnél. Előttem írták, hogy kellemetlen tüneteid lesznek, nem is kicsit, belül pedig minden össze fog zavarodni, és nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is érezni fogod a hatását.
Késznek érezted magad a szexre, de arra nem érzed magad eléggé késznek, hogy leülj a szüleiddel, és megbeszéld velük a dolgot? Ha nem tudnak rólad, nem tudnak segíteni sem, és ha ők nem tudnak rajtad segíteni, akik legközelebb állnak hozzád és önzetlenül jót akarnak neked, akkor ki fogja majd a kezed, ha baj van? Egyetlen ember sem kap annyi szeretetet, amennyit megérdemelne élete során, de mi lesz, ha direkt el is taszítod magadtól a gondoskodást és megértést? Igen, baromira kényelmetlen beszélgetés lesz, igen, sok kurázsi kell hozzá, és bátorság, de nem több, mint leírni vadidegen embereknek, hogy kiskorúként mi történt veled és viselni a savazásukat, meg a köpködésüket. Ha a tabletta nem működött/működik (van rá esély...) akkor nem lesz mit tenni, el kell mondani, plussz azt is, hogy amikor még volt idő cselekedni, akkor inkább az internethez fordultál, mint hozzájuk. Nekem emiatt speciel jobban égne az arcom, de egyén függő. A kérdés az, hogy az internet vajon jobban szeret-e, és alkalmasabb-e hogy segítsen neked, mint az anyukád, vagy az apukád. Gondolom barátnőknek elmondtad, de ők nem tudtak túl sokat hozzá tenni a dologhoz érdemben, ha itt kérdeztél "tőlünk"... Mond el a szüleidnek, az orvosi titoktartás pedig csak bizonyos esetekben működik, és lehet hogy te kívül esel ezen, kiskorúságod és az ezzel járó veszélyezettséged miatt. Én 21 voltam, ráadásul "csak" a vesém gyulladt be, de ahogy kiléptem a rendelőből, 20 perc múlva a nagyanyám hívott, hogy miért nem szóltam róla, hogy beteg vagyok. Ennyit az orvos beteg titoktartásról.
A kórházakban van terhes-ambulancia, ahol a 72 órán belüli esemény utáni tablettát azonnal felírják. Az interneten megkereshetők a kórházak címei, mert nem minden kórházban van. A budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban tuti hogy van.
Az nem tudom, hogy szülő kell-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!